Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

29. 10. 2021. 14:45 >> 19:33
12

PREMIJER

Neću tokom posjete Beogradu potpisati Temeljni ugovor

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da tokom zvanične posjete Beogradu, koja je najavljena za narednu sedmicu, neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Krivokapić je novinarima u Skupštini, nakon premijerskog sata, kazao da je Temeljni ugovor usaglašen sa svim zahtjevima koji proizilaze iz prakse prethodno definisanih ugovora sa Svetom stolicom i islamskom i jevrejskom zajednicom.

On je rekao da ugovor još razmatra Sinod SPC, a da je on spreman da ga potpiše čim se steknu svi preduslovi.

"Kada se to usaglasi, biće poznat datum potpisivanja Temeljnog ugovora", rekao je Krivokapić.

On je dodao da smatra da ugovor treba da bude potpisan u Crnoj Gori.

Krivokapić će u zvaničnoj posjeti Srbiji boraviti 2. i 3. novembra, na poziv predsjednice Vlade Srbije, Ane Brnabić.

On je najavio da će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje o mogućem osnivanju partije, Krivokapić je odgovorio da nije kazao da će osnovati stranku, i da mu premijerski posao ne dozvoljava da se posveti bilo kom drugom poslu.

“Nijesam posvećen ni porodici, ni kumovima, ni prijateljima, želim da u Crnoj Gori ostavim trag koji će osjetiti svaki građanin”, poručio je Krivokapić.

On je kazao da nema namjeru da ulazi u "takav izazov", ali da, ako se nešto desi u političkom smislu, ne bi iznevjerio očekivanja građana.

Nema privilegovanih, svi građani Crne Gore su moja djeca

Upitan za situaciju u Institutu za nabavku ljekova i to što ga dio zaposlenih optužuje da je jedna osoba zaspolena bez uslova, a dio opozicije da je to uradio kako bi svojim sinovima obezbijedio da imaju povlašćenu poziciju u oblasti farmacije, Krivokapić je kazao da bi volio da to neko dokaže.

„Ja sam čovjek koji neće da privileguje ni svog sina, ni ćerku, svi građani Crne Gore su moja djeca“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da šansu treba dati kompetentnim, mladim osobama, koje mogu Crnoj Gori da daju najviše i da to osjete građani.

„Najvažnije je da sistem dobro funkcioniše. Mene ne interesuje pojedinac, mene ne interesuje nijedna politika, već da svako u dijelu svoje nadležnosti da najveći iskorak“, istakao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније