Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

28. 10. 2021. 10:09   >>  10:10 7

DPS ABAZOVIĆU

"Sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje"

Iz Demokratska partije socijalista (DPS) su kazali da je potpredsjednik Vlade Driatan Abazović u nezavidnom položaju jer, kako dodaju, sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje.

"Razumljive su nervozne reakcije Dritana Abazovića. Poput one kada u maniru tužioca i sudije, piše presude i izriče optužbe, spočitavajući DPS-u neka 'saučesništva'?! Za ovakve i slične, učestale ispade potpredsjednika Vlade, ima opravdanja, jer evidentna je konfuzija koja prouzrokuje njegovu političku dezorijentaciju", kazali su iz DPS-a.

Poručuju da vjeruju da je i sam, kako su kazali, "uprkos euforiji, lažnom optimizmu i iskrenom populizmu, poslije svih događaja, ipak svjestan da je prevario biračko tijelo i da je baš on taj koji je omogućio velikosrpskom nacionalizmu da ruši Crnu Goru".

"O motivima, zašto se upustio u taj nečasni poduhvat naširoko se spekuliše: neki misle 'samo' zato što mora da sluša vlasnike proruskog medijskog kancera, koji već dugo imaju ambiciju da iz sjenke upravljaju Crnom Gorom. Drugi, očigledno bolje obaviješteni, smatraju da su u pitanju ozbiljnije obaveze Dritana Abazovića prema Aleksandru Vučiću, preuzete prilikom njihovog tajnog susreta, diskretno organizovanog Abazovićevim putovanjem iz jedne od susjednih država", kazali su iz DPS-a.

Šta god da je, poručuju, mjesta za paniku – ima.

"Približava se dan kada će se Abazović suočiti sa kaznom biračkog tijela URA, zato što je njihovim glasovima rušio Crnu Goru. U isto vrijeme, velikosrpsko biračko tijelo, oličeno u njegovim koalicionim partnerima, Demokratskom frontu, već ga opominje šta mu spremaju oni ali i Vučićevi "nezavisni" mediji, ako pokuša da solira, kao u slučaju Srebrenice i nepovjerenja Leposaviću", navodi se u saopštenju.

Kažu da je potpredsjednik Vlade u nezavidnom položaju jer, kako dodaju, sjedenje na dvije stolice obično se završi padom sa obje.

"Šta god da uradi, koliko god spinova da nabaci, ne gine mu kazna birača na izborima, što će biti vidljivo već za mjesec dana na Cetinju. Sa druge strane, teško da će izbjeći medijskog 'toplog zeca' iz Srbije, kojim mu prijete. Uzgred, na Abazovićeva 'umovanja' o odnosu pojedinca i sistema, naše pitanje je: ko je odgovoran za izdaju interesa Crne Gore? On ili sistem - URA?", zaključuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније