Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Aleksandra Jovančević [ TVCG ]

27. 10. 2021. 15:38   >>  16:34 8

ODGOĐENO

DPS napustio sjednicu Komisije za privatizaciju

Odgođena je deseta sjednica Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, a na kojoj je trebalo da bude razmatrana Inicijativa za saslušanje predsjednika Mila Đukanovića i svih aktera koji su učestvovali u privatizaciji hotela Avala. Članovi komisije iz DPS-a napustili su sjednicu, a ostali članovi razmatrali su zaključke s prethodne sjednice kada se razgovaralo o privatizaciji Jugopetrola.

Žustra rasprava i konfrontacije članova Komisije bili su razlog prekidanja devete sjednice na kojoj je tema bila privatizacija Jugopetrola Kotor. Iz redova opozicionog DPS-a smatraju da predsjednik komisije Maksim Vučinić neozbiljno vodi sjednice, da neće dozvoliti vrijeđanje kolega i najavili bojkot komisije.

”Mi na sjednicama komisije više nećemo prisustvovati dok ovo pitanje ne riješimo na sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine”, kazao je poslanik DPS-a Danijel Živković.

To što je DPS napustio sjednicu na kojoj je trebalo da se pokrene inicijativa za saslušanje predsjednika Mila Đukanovića o privatizaciji Avale, Marko Milačić smatra bježanjem od odgovornosti.

“Ovdje je riječ o klasičnom alibiju, da je na jedan neprimjeren način DPS pobjegao sa Komisije, da je upravo na ovaj skandalozan način se odnio prema Skupštini, da se na ovaj skandalozan način odnio prema radnicima u Crnoj Gori”, kazao je Milačić.

Da su sjednice Komisije žustre smatraju i ostali članovi, ali  i da su teme kojima se bave bitne za radnike.

“Privatizacije su bolna tema za DPS i razumijem uznemirenost i da se ta nervoza uvećala kada se spomene ime Mila Đukanovica i mogucnost da on bude pozvan na saslušanje na ovim sjednicama  u kontekstu predsjednika Savjeta za privatizaciju kada je Avala i privatizovana.  Zbog toga su na ovaj način i istupili”, kazao je poslanik Dragan Bojović iz DF-a.

“Ja sam se divio kako oni brane neodbranjivo. Došli su do toga da više ne mogu da brane lik i djelo svog šefa i jedini način je da bojkotuju rad ove Komisije”, kazao je predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić.

Komisija bez kvoruma nije mogla da usvoji ni zaključke o načinu privatizacije Jugopetrola Kotor. Ostalo je da čekaju kolege iz vlasti koji su bili odsutni kako bi zaključili devetu sjednicu i pokrenuli pitanje saslušanja Đukanovića .

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније