Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Nena Drašković [ Radio Crne Gore ]

27. 10. 2021. 14:16 >> 15:34
1

PICULA

Nalaze iz "Pandora papira" treba shvatiti ozbiljno

Nalaze iz istraživanja poznatog kao ,,Pandora papiri” trebalo bi shvatiti jako ozbiljno, poručuje izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula, uz napomenu da slučaj ne može komentarisati dok se ne sprovedu istrage.

“Postoji interesovanje medija za aferu Pandora papiri, što je jako dobro. Nadam se da će policijska istraga biti na istom nivou kao očekivanje javnosti” , kazao je Picula za Radio Crne Gore.

Picula izražava žaljenje zbog činjenice da se jedan dio političara, uključujući donosioce odluka na visokom nivou EU pojavljuje u ,,pandora papirima”

,,Pozvali smo vlasti uključenih država i sve relevantne institucije da sprovedu istrage u svim prestupima na temelju činjenica da su političari u tim dokumentima spomenuti zbog navodne umiješanosti u ,,of šor” transakcijama. Upravo je moja grupa, socijalisti i demokrate, snažno insistirala na donošenju rezolucije, ali i jakoj političkoj osudi i pozivu na istrage. Vidjećemo šta će se dogoditi u skorijoj budućnosti,” saopštio je izvjestilac Tonino Picula.

Picula ističe da je jako važno razriješiti i aferu "prisluškivanje”.

,,Ne mogu komentarisati aktuelne istrage, ali je ovdje od ključne važnosti što prije rasčistiti situaciju jer se radi o ozbiljnim optužbama za kriminal koje obuhvataju i neke bivše funkcionere, i to je bezbjednosni izazov za Crnu Goru, na koji se mora što prije odgovoriti, naravno, pravosudnikm instrumentima i bez političke manipulacije”,  saopštio je Picula.

Osvrćući se na dešavanja na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija, izvjestilac za Crnu Goru  poručuje da "sve dok se objektivmnom istragom ne saniraju posljedice događaja Crna Gora će trpjeti veliku reputacijsku štetu“.

,,Takav tip političke instrumentalizacije ili zloupotrebe vjerskih manifestacija koji se pretvorio u nasilje nikako ne priliči zemlji koja je već ostvarila neke važne i relevantne ambicije na dosadašnjim etapama puta prema članstvu u EU, zaključuje Picula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније