Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

27. 10. 2021. 09:26 >> 11:27

URA

Budva domaćin zelenih politika regiona i Evrope

Građanski pokret URA uz pokroviteljstvo Evropskih zelenih biće domaćin konferencije „Balkanska zelena mreža“, koja će se održati od 29. do 31. oktobra u Budvi, saopštili su danas iz ove partije.

Iz GP URA su kazali će učestvovanje na konferenciji uzeti zelene partije regiona (Hrvatske, Srbije, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije), predstavnici zelenih partija iz Njemačke, Danske, Francuske i Finske, evropski poslanici Zelenih u briselskom parlamentu te predstavnici mladih zelenih i zelenih fondacija Hajnrih Bela iz Beograda i Sarajeva, Zelenog foruma i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

"Cilj konferencije jeste snažnije etabliranje zelenih stranka u politici Zapadnog Balkana kroz umrežavanje svih zelenih stranaka, pokreta i organizacija na ovom prostoru uz svesrdnu podršku Evropskih zelenih. Konferencija dolazi u susret kongresu Evropskih zelenih koji će se ove godine održati u Budimpešti a cilj je i da se na tom mjestu kao i na konferenciji istakne da je Zapadnom Balkanu jedino mjesto u Evropi i da to mora biti visoko na agendi Evropske unije", navodi se u saopštenju URE.

Dodaju i da će neki od učesnika na konferenciji „Balkanska zelena mreža“ biti Tomas Vajs, kopredsjedavajući Zelenih i član Evropskog parlamenta i Viola fon Kramon, članica Evropskog parlamenta i njegova izvjestiteljka za Kosovo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније