Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2021. 13:40   >>  13:45 15

STOLTENBERG ZA TVCG

"CG visoko cijenjeni saveznik NATO-a"

Crna Gora je visoko cijenjeni saveznik NATO-a i doprinosi kolektivnoj bezbjednosti na brojne načine, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Na pitanje TVCG da prokomentariše navode da je tokom Samita NATO -a u junu nezvanično rečeno da Alijansa ne bi trebalo da dijeli sve informacije sa novom Vladom Crne Gore, zbog uticaja koji na nju imaju Srbija i Rusija, Stoltenberg je kazao da Alijansa ima vrlo striktne bezbjednosne protokole o dijeljenju informacija.

"NATO ima vrlo striktne bezbjednosne protokole o dijeljenju informacija. Ne mogu da detaljno govorim o protokolima, ali mogu da vas uvjerim da smo u mogučnosti da dijelimo informacije na bezbjedan i siguran način", kazao je Stoltenber odgovarajući na pitanje našeg dopisnika u Briselu.

Generalni sekretar je istakao da se Crna Gora pridružila NATO-u ne tako davno i Crna Gora je visoko cijenjeni saveznik.

"Crna Gora doprinsi našoj zajedničkoj bezbjednosti na brojne načine, i cijenim prisustvo ministarke odbrane Crne Gore na sastanku minsitara odbrane juče i danas u Briselu", zaključio je Stoltenberg.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG-a iz Brisela

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније