Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

17. 10. 2021. 18:37 >> 18:46
5

DF

Manastir upisan u skladu sa Ustavom i zakonom

Direktor Uprave za katastar i državnu imovinu, Koča Đurišić je u skladu sa Ustavom i zakonom potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko primorsku, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

Iz DF-a su poručili da u potpunosti podržavaju Đurišića.

"Orkestrirana hajka ekstremističkih krugova, koji su petog septembra pokušali izvesti državni udar, i onemogućiti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, očigledno svoj nastavak ima u obračunu sa Kočom Đurišićem, i to samo zato što je poštovao Ustav i postojeće zakone ove zemlje", navode iz DF-a.

Gotovo je, kažu, nevjerovatno i pomisliti da u 21. vijeku neko može dovoditi u pitanje pravo svojine vjerskih zajednica, i dodaju da Srpska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska, kao njena eparhija, to, svakako, jesu. A, kao posebno važno, navode i da im to i Ustav garantuje.

"Ovim atakom na Koču Đurišića poraženi ekstremistički talibani bivšeg režima samo potvrđuju ispravnost naše dosadašnje političke borbe u očuvanju tradicionalnih i duhovnih vrijednosti Crne Gore", navodi s eu saopštenju.

Iz Demokratskog fronta navode da će sličan scenario od petog septembra biti ponavljan i u narednom periodu.

"Jer se marginalni ekstremizam ne miri sa porazom, pa mu destabilizacija Crne Gore predstavlja i jedini cilj. Zato je dužnost da se, bez obzira na očigledne političke razlike u parlamentarnoj većini, sve progresivne snage odupru zlim naumima i odbrane tekovine avgustovske pobjede, kao i veličanstvenih litija, koje je svojim otporom upravo i započeo klub poslanika Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније