Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

15. 10. 2021. 15:30 >> 15:31

INJAC - TONIN

Saradnja CG i Slovenije primjer prijateljskih i savezničkih odnosa

Ministar odbrane Republike Slovenije Matej Tonin boravi danas u radnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje se susreo sa ministarkom odbrane Oliverom Injac. Sagovornici su ocijenili da su ukupni odnosi i saradnja Crne Gore i Republike Slovenije na polju odbrane na izuzetno visokom nivou, na šta ukazuje i činjenica da je današnji susret dva ministra treći po redu u 2021. godini.

"Injac je kazala da su Crna Gora i Republika Slovenija, u proteklom periodu radile posvećeno na učvršćivanju i produbljivanju međudržavnih veza i jačanju povjerenja, vođene zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima. Injac je naglasila značaj izuzetno uspješne saradnje vojski dvije zemlje u okviru angažmana u snagama NATO ojačanog prisustva na Istoku u Letoniji, kao i relevantnost zajedničkog učešća u brojnim regionalnim odbrambenim inicijativama", navodi se u saopštenju.

Tonin je, kako se dodaje, saopštio da je Republika Slovenija iskreni partner Crne Gore na evropskom putu, te ukazao na spremnost nastavka političke i ekspertske podrške u ovom domenu.

"Ukazao je i na važnost zajedničkog učešća vojski Crne Gore i Republike Slovenije u brojnim međunarodnim vojnim vježbama. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o budućim bilateralnim odbrambenim projektima, koji bi doprinijeli daljem razvoju interoperabilnosti vojski dvije države, kao i snaženju regionalne saradnje", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније