Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 10. 2021. 12:49   >>  12:50

SNP

"Vrijeme za hitnu rekonstrukciju Vlade i izbor TS-a"

Socijalistička narodna partija saopštila je da je vrijeme za hitno djelovanje, rekostrukciju Vlade i izbor Tužilačkog savjeta. Oni su poručili da se uspješnost borbe za pravdu i borbe protiv organizovanog kriminala zasniva na društvenom konsenzusu, političkoj volji i odgovarajućem institucionalnom okviru, a ne ničijoj privatnoj volji.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da su sloboda i pravda za sve ljude uslov za razvoj stabilnog i prosperitetnog društva jer demokratija i pravna država čine neodvojivu cjelinu.

“Došlo je vrijeme da se jasno kaže da crna Gora ne smije biti zarobljenik privatnog tužilštva i djelova pravosuđa. Vrijeme je da se doneseni zakoni poštuju i sprovode jednako za sve. Cjelokupna priča oko protivazakonitih ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru okorelim ubicama Belivuku i Miljkoviću od strane najviših članova menadžmenta Uprave policije Lazovića i Bakovića, govori da je pređena crvena crta u nepočinstvima ljudi koji su trebali da štite zakon i da budu odgovorni za zaštitu pravde”. navodi se u saopštenju.

 Insistiraju  da se utvrdi ko je, za čiji račun i zbog čijeg interesa preduzimao radnje u Tužilaštvu kako bi obezvrijedio sve akcije nadležnih iz bezbjednosnog sektora koji su procesuirali pojedine ljude ka Tužilaštvu.

 “SNP poziva sve odgovorne činioce u parlamentarnoj većini, ali i svim djelovima društva, da u najkraćem roku dođe do rekonstrukcije Vlade kako bi se stvorio jak institucionalni okvir da se procesi demokratizacije i pravde uzdignu na onaj nivo kada će zakoni Crne Gore važiti isto za sve”, navodi se u saopštenju.-

Potpuna nezavisnost  sudova i tužilaštva i njihova nezavisnost i efikasnost je, kako smatraju,  pretpostavka za afirmaciju instituta pravednosti.

“SNP takođe smatra da u najkraćem roku, osim rekonstrukcije Vlade mora biti izabran i Tužilački savjet i te dvije stvari i u parlamentarnoj većin i u trenutnom personalno sastavu Vlade, moraju biti prioritet, kako se više  nikada ne bi desilo da okorele ubice uz aminovanje bivšeg policijskog vrha slobodno šetaju po Crnoj Gori i čak imaju policijsku pratnju i kako se nikad više ne bi desilo da na takve stvari SDT i njegovi saradnici ćute i opstruiraju istrage i ne preduzimaju ništa”, zaključuje se u saopštenju..

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније