Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 12. 2013. 19:33 >> 19:33

ZADOVOLJNI

Norveška finansijska podrška reformama

Kraljevina Norveška će nastaviti da podržava crnogorske aktivnosti na planu jačanja vladavine prava i reforme pravosuđa kroz finansijsku podršku projektima u ovoj oblasti, saopštio je ambasador Nils Ragnar Kamsvag u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem.

Norvežani su se na ovakav korak odlučili zbog uspješne realizacije i odličnih rezultata dosadašnjih zajedničkih projekata u ovoj oblasti, poput uvođenja sistema besplatne pravne pomoći, reforme prekršajnog sistema u Crnoj Gori te razvoja informaciono komunikacionih tehnologija u pravosuđu, saopštio je Kamsvag.

Osvrćući se na svaki od zajedničkih projekata, Marković je informisao sagovornika o aktivnostima na planu daljeg unaprjeđivanja sistema besplatne pravne pomoći u vidu opremanja i funkcionisanja kancelarija za pružanje ove vrste pomoći u svih petnaest osnovnih sudova u Crnoj Gori, kao i sa planom reforme prekršajnog sistema u našoj zemlji u kontekstu šireg plana racionalizacije sudske mreže.

On je, kako je saopšteno, istakao da je efikasnost pravosuđa znatno unaprijeđena kroz primjenu pravosudnog informacionog sistema kroz koji se, između ostalog, vrši slučajna raspodjela predmeta u sudovima što direktno doprinosi jačanju povjerenja građana u rad pravosudnih organa.

Jedna od tema sastanka bila je i direktna povezanost aktivnosti na jačanju vladavine prava sa prilivom stranih investicija i ekonomskim prosperitetom zemlje.

Sagovornici su se, u tom kontekstu, saglasili da postoji prostor za dalje unaprjeđenje stanja u ovoj oblasti i osvrnuli na uspješno poslovanje norveške kompanije Telenor koja u Crnoj Gori postoji već duži niz godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније