Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M. [ Mina ]

13. 10. 2021. 14:02 >> 14:04
6

JOKOVIĆ

Rekonstruisati Vladu prije rasprave o Zakonu o budžetu

Vladu treba rekonstruisati prije nego što na dnevnom redu Skupštine bude predlog Zakona o budžetu, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je rekao da bi predugo pregovaranje dovelo do toga da se ne pogodi suština rekonstrukcije, odnosno unaprjeđenje rada i efikasnosti Vlade, kao i reforme za dobrobit građana Crne Gore.

“Prije predloga Zakona o budžetu i njegovog uvršćivanja u dnevni red Skupštine, treba se dogovoriti i rekonstruisati Vladu”, rekao je Joković agenciji MINA.

On je naveo da politički akteri moraju reći da li su za rekonstrukciju Vlade.

“Ako nijesmo za rekonstrukciju, trebamo reći da li imamo Vladu i da li treba da riješimo pitanje Vlade. Da li treba da idemo na izbore ili na neki drugi način da se dogovorimo”, naveo je Joković.

On je, komentarišući navode lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića o neophodnosti internacionalizacije političke krize, naveo da se nada u demokratski kapacitet svih političkih lidera.

On je naveo i da nikada “ne bježi” od pomoći onih koji su u proteklom periodu iskazali prijateljski odnos prema Crnoj Gori i partijama parlamentarne većine.

“Vjerujem da i to može da doprinose da izađemo iz ovoga ćorsokaka, jer ubijeđen sam da ovako dalje nećemo moći, ako se ne dogovorimo”, zaključio je Joković.

Joković je ocijenio da su odluku o ulasku lidera parlamentarnih partija u Vladu donijeli građani Crne Gore na izborima.

“Svi oni koji su prešli census imaju veći legitimitet od bilo koga drugoga, jer lideri političkih partija posjeduju određenu harizmu, a partije su ih prepoznale kao sposobne ljude i izabrale za predsjednike”, naveo je Joković.

On je naveo da bi sve ostalo bilo izigravanje slobodne narodne volje i nepoštovanje demokratskih principa.

“Najveći sudija u svemu ovome i najveće kompetencije imaju građani, a oni su dali političkim listama i partijama toliku zastupljenost u Parlamentu. Ne vidim razloge za uslovljavanje”, ocijenio je Joković.

On je kazao da su se partije parlamentarne većine, dugogodišnjom borbom, izborile za pobjedu i za to da budu dio izvršne vlasti.

"Mislim da je tokom formiranja ekspertske Vlade napravljena greška", naveo je Joković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније