Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 12. 2013. 17:34 >> 17:34
1

PEJANOVIĆ ĐURIŠIĆ

Reforme nemoguće bez podrške partnera

Proces reformi u sektoru odbrane dug je i ne bio bio moguć bez podrške zemalja partnera, kazala je ministarka odbane Milica Pejanović Đurišić u razgovoru sa ambasadorima zemalja članica NATO. Ona je ambasadore upoznala sa dosadašnjim procesom reformi u sektoru odbrane i prioritetima u daljim aktivnostima ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO.

Ona je naglasila da očekuje i dalju podršku u narednom periodu, posebno u očekivanju predstojećeg Samita NATO u Južnom Velsu, i istakla punu posvećenost realizaciji aktivnosti koje doprinose povećanju spremnosti Crne Gore za članstvo, posebno u oblastima u kojima je identifikovana potreba za daljim unapređenjem.

Takođe, Pejanović Đurišić je istakla posvećenost regionalnoj saradnji i implementaciji NATO koncepta “pametna odbrana”.

Kako saopštavaju iz Ministarstva, Pejanović Đurišić je upoznala ambasadore sa novim pristupom u komuniciranju sa javnošću, sa ciljem boljeg razumijevanja NATO, kao političko-vojne organizacije, i razloga za  punopravno članstvo i izrazila uvjerenje da crnogorski građani daju veliku podršku onome što su vrijednosti EU I NATO.

Na kraju razgovora, izrazila je zahvalnost svim partnerima na uloženim naporima i spremnosti da podrže Crnu Goru na njenom evroatlantskom putu.

Sasatanak je organizovala ambasada Slovenije u okviru svojih redovnih aktivnosti kao kontakt ambasada za NATO.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније