Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

08. 10. 2021. 15:20 >> 16:25
5

MARTINOVIĆ ZA RCG

Demokratama prihvatljiv Krivokapićev prijedlog

Prijedlog premijera Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji Vlade Crne Gore za Demokrate je prihvatljiv, kazao je za Radio CG, poslanik i potpredsjednik te partije Vladimir Martinović.

Partije na vlasti danas bi trebalo da dostave komentare na prijedlog premijera Zdravka Krivokapića da Vlada ima 16 ministarstava i tri potpredsjednika.

Novi sastanak parlamentarne većine na kojem će pokušati da usaglase stavove u vezi s rekonstrukcijom Vlade planiran je u nedjelju.

„Mi smo se brzo oglasili nakon onoga što je bio epilog tih prvih razgovora i rekli smo da je za nas prihvatljiva ona ponuda koju je premijer iznio i koja je poznata javnosti, jer upravo se ona temelji na sporazumu tri lidera parlamentarne većine nakon pobjede 30. avgusta. Dakle prihvatili smo i prvu fazu pregovora idemo u drugu fazu pregovora i ono što je negdje javnosti poznato, uvijek do sada smo održali riječ i da smo se vodili opštim, a ne pojedinačnim interesima“, poručio je Martinović u izjavi za Radio CG.

Dogovori i pregovori...

Politička direktorka GP URA Ana Novaković ponavlja da je URA za to da Vlada ostane ekspertska.

„GP URA ni u jednom trenutku nije bio obaviješten o razgovorima i pregovorima koje su Demokratska CG i DF vodili, dakle za te dogovore smo saznali iz saopštenja za javnost 15. septembra tako da nas to upućuje na zaključak da su dogovori  vođeni iza zatvorenih vrata te dvije partije“, kaze Novaković.  

Martinović je za Radio CG kazao i da Demokratska CG nije sa bilo kim razgovarala i pregovarala oko raspodjele funkcija.

„Mi smo vrlo jasno juče saopštili stav da smo pregovarali samo na onim principima koje su uspostavili trojica lidera parlamentarne većine nakon izbora 30. avgusta. Dakle to je gnusna neistina onih koji očito žele da spinovanjem u javnosti sačuvaju svoje pozicije i svoje fotelje. Dakle ih razgovora i pregovora nije bilo i svi oni koji tvrde tako mislim da su dužni da dostave dokaz o tome, jer je to elementarno pristojno prema građanima, a mi ćemo se i u ovom procesu odnijeti odgovorno kao i svaki put do sada“, naveo je Martinović.

On je saopštio da su Demokrate već pokazale da nijesu željni fotelja.

„Podsjetiću da smo mi politički subjekt koji nije u Vladi i da smo prošle godine kada se Vlada konstituisala prihvatili da ne budemo dio te Vlade, a građani evo mogu da sude o tome da je samo jedan politički subjekt dio sadašnjeg sastava Vlade“, poručio je Martinović.

I Simonida Kordić iz DF-a kategorična je da ništa nije unaprijed dogovoreno. 

"Morate pitati GP URA šta oni misle pod time. Naš stav je da je besmisleno razgovarati o bilo kakvim detaljima iza zatvorenih ili otvorenih vrata, ako nemamo polazne osnove utvrđene", poručila je Kordić. 

Genci Nimanbegu iz FORCE je za Radio CG kazao da nijesu dobili zvaničan poziv od premijera za ragovore o rekonstrukciji Vlade. 

"Mi nismo dobili poziv osim telefonskog u ponedjeljak", kazao je Nimanbegu.

U međuvremenu su iz Albanske koalcije Jednoglasno potvrdili da su dobili i prihvatili poziv premijera Krivokapića za sastanak naredne sedmice. Kazali su da dan sastanka nije preciziran, te da povodom toga neće imati nikakve posebne zahtjeve.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније