Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

08. 10. 2021. 13:20 >> 13:35
3

STANIĆ ZAPITAO

"Gdje su nagrade ljekarima, prosvjetnim radnicima, vatrogascima?"

Šef Medijskog tima Socijaldemokratske partije Mirko Stanić saopštio je da je Vladino nagrađivanje policije zbog zasluga prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija još je jedan u nizu primjera arbitrernog postupanja vlasti koje ima jasnu političku i ideološku pozadinu.

On je istakao da se pored pitanja o pravnom osnovu i kriterijumima postavlja i suštinsko pitanje zbog čega nije bilo nagrađivanja nekih drugih kategorija koje su posebno tokom pandemije iznijele ogroman teret na svojim leđima.

"Šta je sa ljekarima i medicinskim radnicima koji skoro dvije godine biju bitku sa najtežim virisom koji je pogodio Crnu Goru i koji su izloženi ogromnom naporu i stresu, a čiji trud obesmišljavaju sami članovi Vlade?", zapitao je Stanić.

Navodi da nema podrške ni za prosvjetne radnike, koji su radili duplu normu cijele prošle godine zbog smanjenih grupa učenika.

"Nema nagrade ni za vatrogasce ni mnoge druge koji svakodnevno obavljaju veoma odgovorne poslove i koji su zavrijedili da im se država oduži zbog njihovog nesebičnog truda u otežanim uslovima rada", poručuje Stanić.

Vlada je, kaže, izdvojila događaj vezan za ustoličenje i time, kako ističe, još jednom pokazala da sve ono što je vezano za interese SPC u Crnoj Gori zavrjeđuje da ima poseban i privilegovan tretman.

Kako navodi,  tome u prilog idu i sva ova zastrašivanja građana nakon 5. septembra, kao i odbijanje vlasti da se suoči sa očiglednom prekomjernom upotrebom sile na Cetinju, za koju je premijer obećao da će biti ispitana u roku od 7 dana, a, kako kaže, nije ni poslije više od mjesec.

"Radi se o još jednom diskriminatorskom i pravno spornom potezu vlasti koji se, uklapa u njihovo cjelokupno dosadašnje netransparentno i protivpravno djelovanje, dominantno u interesu centara moći koji su ih i doveli na vlast. O interesima policijaca su trebali brinuti kad je SDP predložila povećanje njihovih zarada u junu tekuće godine, što su jednoglasno odbili, jer žele i na ovaj način da naprave podjelu među zaposlenima u jednom struci", zaključuje u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније