Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 12. 2013. 08:07   >>  08:42 2

U ROŽAJAMA

Konstituisana nova bošnjačka partija

Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) dobila je rukovodstvo stranke na osnivačkoj Skupštini koja je održana u Rožajama.

Dnevne novine pišu da je za predsjednika stranke jednoglasno izabran Hazbija Kalač, dok su za potpredsjednike izabrani Adnan Ademović iz Rožaja, Demir Hodžić iz Podgorice i mr Damir Softić iz Pljevalja.

Za generalnog sekretara partije imenovan Amer Hodžić, dok će predsjednik Izvršnog odbora biti Almir Muratović.

List prenosi da je u svom prvom obraćanju u svojstvu predsjednika stranke, Kalač kazao da je "Crna Gora država i bošnjačkog naroda", te da BDZ čvrsto podržava članstvo naše zemlje u EU.

On je poručio da će se BDZ zalagati da bošnjački narod u tom procesu ne bude na repu dešavanja. Kalač je kazao da će se stranka na čijem čelu boriti za prava Bošnjaka, posebno u Crnoj Gori, ali i u Sandžaku, prostoru kojeg u budućnosti vide kao evropsku prekograničnu regiju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније