Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

24. 09. 2021. 16:04   >>  16:05 1

ČELANOVIĆ

"Nove mjere diskriminatorne, gdje ste bili ljetos?"

Nove zdravstvene mjere, kojima se, između ostalog, onima bez COVID potvrde zabranjuje ulaz u određene prehrambene prodavnice, su bez sumnje nezakonite, jer su diskriminatorne u odnosu na sve one koji ne mogu da se vakcinišu, na one koji su se vakcinisali prvom dozom ili će tek, a kojima se zabranjuje pristup najosnovnijim životnim namirnicama, saopštio je Miloš Čelanović, predsjednik kotorskog odbora SD.

"Uostalom, zabranjuje se ulaz i svima ostalima koji nijesu vakcinisani, iako je vakcinacija dobrovoljna. Dodatno, sve se dešava upravo onako kako smo i mi u Socijaldemokratama najavili prije par nedjelja: sad dolazi na naplatu potpuno žmurenje Instituta na nekontrolisanu sezonu i ulazak turista bez ikakvih kontrola, pa jedino ostaje da ih pitamo: A gdje ste ono bili do sad?", saopštio je Čelanović.

On je kazao da sada svi građani plaćaju nekontrolisanu sezonu, na koju je Institut dobio instrukcije iz Vlade da ćuti.

"I to tako što im se uskraćuje pristup osnovnim namirnicama. Šta je gospodo sa onima koji, iz određenih razloga, ne mogu da prime vakcinu? Šta je sa dojiljama i trudnicama koje takođe imaju dileme u vezi sa vakcinacijom? I u krajnjem, odakle vam uopšte pravo da preko njih i bilo koga drugog ko se nije vakcinisao, popravljate sopstveni "rejting" o vakcinaciji, i popravljate činjenicu da vam je kampanja o vakcinaciji bila izuzetno loša, onda kad je uopšte bilo?", kazao je Čelanović.

On je poručio nadležnima da su, pri ograničavanju ljudskih prava, dužni vode računa o suštini prava koje se ograničava, važnosti svrhe ograničenja i njigovoj prirodi i obimu, te da vode računa o tome da li postoji način da se svrha postigne manjim ograničenjem prava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније