Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 12. 2013. 23:50   >>  02. 12. 2013. 09:17 4

PUT KA NATO

Milošević: To je naša stvar, a ne Rusije

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević ocijenio je da DPS poštuje interes Rusije, ali da se ta stranka rukovodi prije svega interesom građana Crne Gore, kada je u pitanju članstvo u NATO-u.

Milošević je, za RTCG, ocijenio da izjava ambasadora Rusije u Srbiji o članstvu Crne Gore u NATO-u predstavlja izolovan slučaj, a ne miješanje u unutrašnje stvari naše države.

''Što se tiče Rusije, nikad nas nijesu upozorili da bi bilo kako članstvo Crne Gore u NATO, ugrozilo naše odnose. Crna Gora izuzetno uvažava Rusiju i rusku javnost. Šta bi Rusija u podsvjesti željela, to ja ne znam'', kazao je Milošević.

Politički direktor DPS-a je kazao da ukoliko Crna Gora, na NATO samitu naredne godine u Londonu, dobije poziv za članstvo, tada treba odlučiti da li će Skupština ili građani na referendumu donijeti odluku o članstvu u toj alijansi.

Milošević je kazao da će DPS imati aktivnosti na terenu, kako bi se građanima objasnile sve prednosti članstva u NATO-u.

Predstavnik Demokratskog fronta Goran Danilović je ocijenio da bi najbolje bilo da se to demokratsko pitanje riješi na referendumu, kojem bi prethodila kratka kampanja.

''Mislim da ćemo mi pobijediti na referendumu i da će Crna Gora u tom slučaju biti vojno neutralna država'', kazao je Danilović za RTCG.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније