Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: rtcg.me [ Autor: I. P. ]

23. 09. 2021. 08:29 >> 11:26
12

JOKIĆ O PROTESTIMA

Na Cetinju upotrijebljena sila kao 2015.

Protesti na Cetinju 4. i 5. septembra, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, mogu se uporediti sa protestima tadašnje opozicije ispred crnogorskog parlamenta, kada je prema građanima primijenjena prekomjerna upotreba sile, ocijenila je građanska aktivistkinja Bojana Jokić.

Nazivajući proteste na Cetinju 4. i 5. septembra građanskim, iako je bilo ekstremnijih struja, Jokić je u Prelistavanju štampe Jutarnjeg programa TVCG kazala da se prekomjerna upotreba sile odnosila na suzavac, šok bombe, gumene metke...

"Vidim da su građani vrlo potreseni bili, da su imali ozljede od gumenih metaka, ali vidim da su pokrenuti postupci, da je bilo dosta prijava i da bi to trebalo u narednom periodu ispitati je li policija vršila silu nad građanima", rekla je Jokić.

Čini joj se, kaže, da je bilo prekomjerne upotrebe suzavca za kojim, bar u centru grada, nije potrebe.

Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade, Jokić je rekla da smo u posljednih godinu imali ekspertsku vladu, te da je možda bilo nefer to što partije nijesu učestvovale u vladi s obzirom da su većinski konstituenti vlasti.

DF i Demokrate, kako je rekla, s pravom traže politička mjesta u Vladi, a resori su, kako je rekla, preopterećni, navodeći za primjer Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta koje se, ocjenjuje, pokazalo nefunkcionalnim.

Aktuelna politička situacija najviše u prilog ide, kaže ona, DF-u i donekle Demokratama, a najmanje Građanskog pokretu URA.

Retorika koja je prisutna u javnom prostoru, kaže ona, ne vodi pomirenju.

Raduje je, kaže, akcija policije u borbi protiv šverca droge i cigareta, što pokupavaju posljednje zapljene te nelegalne robe.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније