Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

22. 09. 2021. 12:27   >>  12:28 3

MAROVIĆ

URA nije dobila detaljan predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA nije dobio detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade, kazala je potpredsjednica te partije Jovana Marović, navodeći da su moguće mnoge opcije i da su za URA-u ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Premijer Zdravko Krivokapić najavio je da će Vlada nakon rekonstrukcije imati tri potpredsjednika i da će resori, koji su se pokazali kao obimni sa aspekta njihove funkcionalnosti, biti podijeljeni saglasno dogovoru predsjednika Vlade i parlamentarne većine.

"URA još nije dobila detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade i sve što smo uspjeli da vidimo je nekoliko saopštenja, koja po pravilu stižu u kasnim večernjim satima“, rekla je Marović agenciji MINA.

Ona je navela da je Krivokapić nedavno istakao da će se odrediti u odnosu na stav 41 poslanika.

"A mi još nemamo tako nešto i za nas je ovo sve samo prebacivanje loptice i opipavanje terena, budući da nijesmo dobili poziv za sastanak, kao i da nijesmo razgovarali o konkretnim modelima i rješenjima ni sa jednim političkim subjektom“, kazala je Marović.

Prema njenim riječima, mnoge opcije su moguće.

"Za sada se o njima ne bismo izjašnjavali“, rekla je Marović.

Kako je navela, u svakoj od njih za URA-u su ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine, ubrzanje demokratizacije i evropske integracije, kao i poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza.

"Kada je riječ o demokratizaciji, ona koalicionim partnerima i nije prioritetna, uzimajući u obzir uporno odlaganje izbora Tužilačkog savjeta, što je važan korak ka efikasnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazala je Marović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније