Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

20. 09. 2021. 19:33   >>  19:35 2

RIJEČ GRAĐANA

"Političari da nam daju da živimo..."

Od formiranja Vlade u decembru prošle godine s brojnih adresa mogu se čuti razni zahtjevi. Posljednjih sedmica broj tih zahtjeva je sve veći. Iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” traže rekonstrukciju Vlade, za to su i Demokrate, dok URA hoće eksperte u izvršnoj vlasti. Opozicija, s druge strane, traži raspisivanje novih izbora. Dakle, svi sudionici na crnogorskoj parlamantarnoj sceni imaju prioritete. A, šta kažu građani – koji su njihovi prioriteti?

Građani političarima poručuju da ih ne interesuju ni novi izbori, ni rekostrukcija Vlade, ali ni popis stanovništva.

"Kad bismo pustili političare da se oni bave politikom, a nama da daju da živimo i da radimo normalnim životom, da zarađujemo i privređujemo, a ne da nam omladina se odliva iz godine u godinu u sve većem i većem broju. I onda o čemu mi ovde pričamo, da vas pitam ja , za koga se mi borimo?", kaže jedan od anketiranih građana.

"Najljepše je ono bilo vrijeme ono moje kad nijesmo znali ni ko je predsjednik Vlade je to je nejljpše bilo i najbolje nam je bilo."

"Ako je neko neuspješan, uvijek ide na drugu stranu. Znači, priča o nečemu zamazuje oči građanima u svakoj, bez obzira bilo ova ili prošla vlast. Oni otvore neku drugu temu i onda ta tema je važnija od života."

A svakodnevni život građana svodi se, kažu, na borbu da plate račune i sa platom izguraju do kraja mjeseca. Mnogima, kažu, diploma nije propusnica za posao u struci, ali jeste partijska knjižica.

"Ja u mojoj familiji imam ne dječaka ni djevojcica nego odrasli ljudi. Koji rade po kladionicama i ne znam već, sve je to pošteno i fino ali ipak su završili fakultete i škole i trebalo bi negdje drugo", kažu za TVCG.

"Standard, ovo je katastrofa, ovo je bruka. Radiš, a ne znaš zašto radiš."

"Znate da od Drugog svjetskog rata najviše je nezaposlenih u Crnoj Gori, je li to sramota da nam mladi ljudi napuštaju zemlju?"

"Sugestija. Da se odmah socijalni problemi riješe. Da se dječiji dodatak ne dijeli do šest godina, a drugi da nemaju." 

"Moj savjet je da preduzmu po hitno neke konkretne mjere, kako bi krenula privreda, kako bi krenuli u proizvodnju, kako se ne bi nadgornjavali koja je partija bolja, koja je jača."

Zato građani poručuju političarima da prošlost ostave prošlosti i okrenu se budućnosti. U suprotnom, kažu, znaju šta im je činiti....

"Imamo sreću što možemo da ih onoga trenutka kad nam dosade da izgasimo televizor ili da ne čitamo."

Dijana Drašković, RTCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније