Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Dan [ I. P. ]

20. 09. 2021. 07:17   >>  07:18 6

POLAZNA OSNOVA

DF i Demokrate očekuju 14 resora

Za polaznu osnovu dogovora koji je postignut između DF-a i Demokrata u cilju rekonstrukcije Vlade uzeli smo ponudu premijera Zdravka Krivokapića, posljednju pred onaj preokret da će da bude vlada eksperata, a po kojoj bi DF-u, odnosno strankama iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" trebalo da pripadne devet resora, kolegama iz Demokrata pet, a kolegama iz GP URA četiri, s tim što mislim da među ta četiri ulaze i neki njima bliski eksperti, rekao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

To je, kaže on, neka polazna osnova, a kako će da bude vidjeće se još. Za Dan je rekao da postoji šansa da i manjine budu dio novog dogovora.

"Imamo veliku priliku da osnažimo ovu vladu koja je zaista imala dosta problema u svom funkcionisanju, i objektivnih i subjektivnih. Između ostalog, nijesu imali našu podršku iz parlamenta zbog određenih poteza, ali i zbog činjenice da jednostavno neke stvari nijesu uradili na način kako smo mi očekivali. To se posebno odnosi na razvlašćivanje DPS-a po dubini, kako to voli narod da kaže, jer je još uvijek na vrlo odgovornim mjestima ubjedljivo najveći broj ljudi iz DPS-a u odnosu na sve ostale stranke, iako je ta stranka izgubila na izborima", istakao je Radunović.

Govoreći o sporazumu iz septembra prošle godine, on je podsjetio da su iz DF-a još i u kampanji rekli da su spremni da svi zajedno usvoje moratorijum na sva pitanja koja ih dijele, a koja su i tretirana tim sporazumom, tako da su u potpunosti spremni da ispoštuju detalje iz tog dokumenta.

"Očekujemo da kolege iz manjinskih partija ojačaju ovu koaliciju tako da ona naraste na možda 45-46 poslanika. To je vrlo bitno jer su pred nama ozbiljni izazovi, kako u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije tako i u daljim reformama i napretku po pitanju ekonomije, što građane vjerovatno najviše i zanima. Sa manjinskim partijama se razgovara. Ima tu dosta nekih otvorenihpitanja, ali bih rekao da ima šansi da dođe do određenih pomaka", kazao je Radunović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније