Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 12. 2013. 13:49 >> 15:56
6

OČEKUJE IZBORE

Mandić: Opozicija da bude jedinstvena

Jedinstvena opoziciona lista dobra je formula za nastup na svim izborima, rekao je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, ocjenjujući da Socijaldemokratska partija (SDP) ima dovoljno razloga da raskine vladajuću koaliciju.

Mandić smatra da skraćene opozicione koalicije očigledno nijesu dale očekivane rezultate na posljednjim lokalnim izborima.

 

 

»Zato ćemo pažljivo analizirati sve mogućnosti i pravovremeno donijeti neophodne odluke. Naravno, prije svega je značajno da se dođe do normalnih uslova za održavanje tih izbora, jer u suprotnom smo dužni da razmatrimo i druge opcije u cilju zaštite osnovnih demokratskih postulata«, rekao je Mandić agenciji MINA.

On je ocijenio da je jedinstvena lista svih opozicionih stranaka snažna poruka biračima i dobra formula za svake izbore.

»Takođe je činjenica da je okupljanjem svih opoziconih stranaka oko lidera Demokratskog fronta, Miodraga Lekića na predsjedničkim izborima ostvarena pobjeda nad režimskim kandidatom«, naveo je Mandić.

Upitan šta je glavni razlog poraza opozicije na izborima na Cetinju i Mojkovcu, Mandić je rekao da je Lekić najbolje definisao »čokoladne pobjede« Demokratske partije socijalista.

“Naš posao je da uporno radimo na popravljanju opozicionih struktura kako bi bili spremni za preuzimanje vlasti, jer se proces promjena koji se poodavno završio u svim bivšim komunističkim zemljama mora dogoditi i Crnoj Gori”, rekao je Mandić.

Komentarišući razjedinjenost u vladajućoj koaliciji, Mandić je rekao da je siguran da je svakome postalo jasno da je DPS vlast, a da su Socijaldemokratska partija (SDP) i stranke manjina više "statirajući sporedni elementi".

On smatra da bi DPS odavno »bio preseljen u opoziciju«, da su u prošlosti pojedine opozicione stranke imale više kondicije i da su bile malo upornije u zastupanju proklamovanih principa o smjenivosti vlasti.

On smatra da se teško može govoriti o fer izborima ukoliko se ne usvoje izmjene izbornog zakonodavstva i opozicioni prijedlozi iz Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces.

»Snažno se zalažemo da se rješenja radne grupe primijene već na lokalnim izborima koji slijede. Sve drugo bi bio signal da se priprema nova podvala«, kazao je Mandić.

Govoreći o mogućnosti održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, Mandić je rekao da su oni trebali da već budu raspisani, ako se može suditi na osnovu činjenice da Vlada nekoliko mjeseci nema većinu za rebalans budžeta.

»Međutim, DPS raznim eskivažava kupuje vrijeme i očigledno vješto manipuliše sa koalicionim partnerima«, kazao je Mandić.

Mandić je ocijenio da su najnovije najave neizglasavanje budžeta od poslanika SDP-a, još jedan signal da je realno očekivati vanredne izbore naredne godine.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније