Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R. [ Mina ]

19. 09. 2021. 21:43 >> 21:46
1

DEMOKRATE

"Vlada će biti dopunjena ekspertima koji mogu biti političari"

Aktuelna Vlada će, u dogovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, biti dopunjena ekspertima koji mogu biti političari i nepolitičke ličnosti, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su, u reagovanju na izjavu potpredsjednice URA-e Jovane Marović, naveli da postoje dvije koncepcije Vlade o kojima se razgovaralo prije formiranja 42. Vlade Crne Gore i da su to ekspertski i politički model.

“I shodno tome, ova Vlada, kojoj nesporno treba osnaženje i osvježenje, će u dogovoru sa Krivokapićem biti dopunjana ekspertima koji mogu biti i političari, a mogu biti i eksperti nepolitičke ličnosti”, rekle su Demokrate.

Iz te partije su naveli da su obje varijante potpuno u redu, jer jedino što ih zanima je da Vlada bude stabilna i sposobna da uspješno odgovori svim izazovima i zadacima koje nameću društvene potrebe.

Iz Demokratske Crne Gore naglasili su da, ukoliko se odluče za drugi scenario, za eksperte, Vladu treba da napuste svi koji nijesu eksperti, “jer više prostora za igre i ucjene neće biti”.

Oni su rekli da se mora shvatiti da bavljenje politikom ne negira ekspertizu u određenoj oblasti, a samim tim ni upotrebljivost date osobe u izvršnoj vlasti, “kako bi neki željeli predstaviti, ali samo u slučaju drugih”.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da veoma čudno da iz URA-e kažu da “nema preciznih informacija” vezano za dogovor Demokrata i Demokratskog fronta, a samim tim ni “osnova za odlučivanje”.

“Ali jasno saopštavaju da je taj dogovor u stvari ultimatum. Ultimatum je, dakle, dogovor dva najveća politička subjekta većine koji ima za cilj smiriti političke tenzije i Vladi dati stabilnost”, navodi se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da je upravo ono što radi URA ultimativnog karaktera, i da je to stanje koje traje čitavu godinu.

“Sada će konačno prestati i Crna Gora će dobiti stabilnu Vladu, koja će se moći skoncentrisati isključivo na ono što joj je posao i obaveze prema građanima”, navodi se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније