Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2021. 15:57   >>  16:27 26

REAGOVANJE DPS-A I SD-A

"Kovačević sa tri prsta ponovo provocira"

Opštinski odbor DPS Nikšić i Socijaldemokrate Nikšića ocijenili su provokacijom to što je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, prilikom intoniranja himne Crne Gore, pokazao tri prsta.

"Kovačevićeva tri prsta tokom intoniranja instrumentala državne himne ponovo razotkrivaju malicioznost koja vrijeđa većinski Nikšić, jasno šaljući poruku da ovaj podržavalac četničke ideologije na Nikšić ne gleda kao na grad u državi Crnoj Gori. Nedorastao zadatku vođenja Opštine, nedostojan funkcije predsjednika, iznova i iznova bez stida i srama promoviše ideju “srpskog sveta” u gradu koji mu uvijek beskompromisno poručuje da neće ići onako kako je zamislio", saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

Kako su naveli, umjesto da se bavi smišljanjem i realizacijom projekata, Kovačević se zajedno sa svojim timom kiti tuđim perjem, nastojeći svim silama da građanima zamagli vidik.

"Sljedeći put prije nego podigne tri prsta ne bi li pozdravio crnogorsku himnu, neka se sjeti istine da Nikšić pamti one koji se prodaju za vreću srpskih dinara, te da su izdajnici u Crnoj Gori uvijek bili čašćeni kartom za smetlište istorije na koje završavaju oni koji usljed sopstvenog jada ne izazivaju čak ni bijes nego žaljenje", poručuku iz nikšićkog DPS-a.

Socijaldemokrate Nikšića su kazale da su se zabrinule za mladog predsjednika opštine.

"Junački je izdržao slušajući posljednje dvije strofe himne, izdržao je na nogama ono što njegov stariji kolega i predsjednik odbora 2012. godine nije uspio. Tuklo je junačko srce u grudima, počelo da preskače na stihove “Rijeka će naših vala, uskačuči u dva mora, glas nositi okeanu da je vječna Crna Gora”, ali predsjednik opštine je izdržao. Valjda su mu se od stresa i od grča ova posljednja dva prsta povukla, pa je ispalo kako ne treba. Pokleknuo je na kraju naš mladi heroj koji odsluša himnu, na nogama, do samoga kraja", piše u saopštenju SD-a.

Poručuju da su uzalud objašnjavali zašto Kovačević ne treba da vrši funkciju prvog čovjeka Nikšića.

"Nevezano za to kojem političkom subjektu pripada, razlika je civilizacijska. Marko Kovačević je sve ono protiv čega se grad Nikšić, kroz dugu istoriju svoga postojanja, beskompromisno borio", zaključile su Socijaldemokrate Nikšića.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније