Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

16. 09. 2021. 14:31   >>  16:05 12

RAJNKE

Posljednja dešavanja u CG brinu zapadne partnere

Posljednja dešavanja u Crnoj Gori brinu zapadne partnere, poručila je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, prenijela je Televizija Crne Gore (TVCG).

Nakon svih septembarskih dešavanja koja su crnogorsko društvo dodatno podijelila, američka ambasadorka Rajzing Rajnke poziva političke aktere na smirivanje tenzija.

“Pozivamo Vladu, premijera, gospodina Bečića i Abazovića da ostvare obećanja data prije godinu, da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu, da održe te ključne elemente crnogorske inostrane politike, koji su bitni kako bi se ubrzao proces pristupanja EU. Apelujemo na predsjednika Đukanovića, DPS i opoziciju da sarađuju i rade u interesu javnosti”, poručila je Rajzing Rajnke.

Interes javnosti je bolja i sigurnija budućnost, poručuje Rajzing Rajnke. Zajednički jezik i konstruktivna rješenja umjesto retorike koja dijeli ljude.

“Želim da ukažem da je evropska budućnost ono što ste svi izabrali kao pravi put Crne Gore. To je ono oko čega se svi slažete. Fokusirajte se na identifikaciju onih oblasti gdje se može ostvariti napredak. Izbjegnite podjele, podizanje tenzija koje bi dale plodno tle za maligne uticaje, i to je smjer u kojem treba ići”, poručila je američka ambasadorka.

Podsjeća koji je put za razvoj države.

“Fokusirajte se na privredu, obrazovanje, stavljanje pandemije pod kontrolu, a ne na politička pitanja, koja dijele društvo poput popisa, na koji se cinično pozivaju oni koji se nadaju da će to dodatno da podijeli društvo”, poručila je Rajzing Rajnke.

Dugoročan napredak Crne Gore zavisi od građana, poručila je američka ambasadorka sa konferencije Digitalnog forenzičkog centra, na kojoj je saopšteno da se mora zaustaviti uticaj stranih aktera koji, kako je ocijenjeno, podrivaju demokratiju u Crnoj Gori.

Aleksandra Dubak, TVCG

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније