Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ R.B. ]

15. 09. 2021. 16:04 >> 16:05

MOJKOVAC, PETNJICA I CETINJE

MUP objavio broj birača za lokalne izbore

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je, povodom odluke predsjednika države Mila Đukanovića o raspisivanju izbora u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, objavilo podatke o broju birača upisanih u birački spisak u tim opštinama.

Kako je saopšteno iz tog resora, broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Mojkovac na jučerašnji dan je 6.765, što je za 135 manje u odnosu na prethodne izbore održane 30. avgust prošle godine.

U biračkom spisku u opštini Petnjica je trenutno upisan 6.241 birač, 41 više u odnosu na avgustovske parlamentarne izbore.

Na Cetinju je broj birača u biračkom spisku za 134 manji u odnosu na parlamentarne izbore, i na jučerašnji dan iznosi 13.675.

Iz MUP-a su kazali da uvid u birački spisak birači mogu ostvariti lično, na šalterima filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, svakim radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu.

„Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

„Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa“, kazali su iz MUP-a.

Kako su naveli, s obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

Takođe, pojasnili su iz MUP-a, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice, odnosno Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište.

„U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније