Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

15. 09. 2021. 11:03 >> 11:08
1

ĐUROVIĆ

"DPS-SDP retorika vodi u ekstremizam"

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović kazao je da građani Crne Gore svjedoče da DPS-SDP retorika vodi u ekstremizam i dalje podjele i sukobe. On je poručio da URA ne pristaje na to i da žele mir i stabilnost. Istakao je da nakon uspješne turističke sezone, žele fokus na ekonomiji, napretku, novim radnim mjestima i reformama.

On upozorava da lideri DPS-a i SDP-a treba dobro da razmisle kuda vodi put ekstremizma.

“Rezultat histerije i etiketiranja imao je epilog u napadima na neistomišljenike, nacionalnom vrijeđanju i homofobnim izjavama koje uznemiravaju crnogorsku javnost. Radikalizovanjem retorike i dizanjem tenzija te partije ostvaruju trenutan kratkoročni dobitak, a dugoročno gubi cijela Crna Gora”, kazao je Đurović.

Prema riječima Đurovića, građanima i privredi su posle uspješne ljetnje turističke sezone trebali mir i nastavak reformi.

“Zašto su lideri DPS-a i SDP-a željeli da se vratimo tri koraka unazad stvarajući nepodnošljivu tenziju, nije nam jasno. Pozivamo ih da to više ne rade, ne zbog URE, već zbog svih građanki i građana crne koji žele mir i stabilnost. Nemojte vašim povicima i prijetnjama gurati druge ispred sebe, a poslije se izvinjavati za njihove postupke. Prekinite hajku na ljude kojima je jedini grijeh što ne misle isto kao vi”, navodi se u saopštenju.

Đurović napominje da je, uprkos svim razlikama, sada trenutak da se okupimo oko tema koje se tiču svih građana Crne Gore.

“Vjerujem da je ovo trenutak da se okupimo oko onoga što nam je zajedničko, a to je evropska budućnost Crne Gore”, kazao je on.

Vrata Građanskog pokreta URA su, kako kaže, otvorena svima koji žele evropski, građanski i ekološki razvoj Crne Gore.

“URA se obraća pristojnim, vrijednim i poštenim ljudima, onoj tihoj većini koja želi napredak našeg društva i Crnu Goru vidi kao građansku, evropsku i ekološku”, zaključio je potpredsjednik URE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније