Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 12. 2013. 09:45 >> 19:57
7

NATO PRIORITET

CPF: Kontrolom do efikasnosti

Potpredsjednik crnogorske Skupštine Suljo Mustafić otvorio je danas u Miločeru Cetinjski parlamentarni forum, na kojem se raspravlja o jačanju kontrolne uloge Skupštine nad sektorom odbrane i bezbjednosti.

 

Mustafić je na otvaranju CPF-a kazao da je kontinuirana primjena instrumenata parlamentarnog nadzora najbolji put koji ima za cilj demokratski preobražaj društva.

"Za kratko vrijeme postigli smo značajne reforme. Cijenimo intenziviranje aktivnosti na dostizanju zahtjevnih standarda", rekao je Mustafić.

On je rekao da će objektivno informisanje građana o NATO integracijama i jačanje podrške biti jedan od ključnih prioriteta u narednom periodu, kako bi bili informisani o ulozi Alijanse, aktivnostima i preobražaju.

"Smatram da započete reformske procese treba nastaviti. Povećana je odgovornost parlamenta u sektoru odbrane i bezbjednosti. U kontekstu današnjeg skupa, želim da naglasim da je Crna Gora bila posvećena jačanju međususjedskih odnosa. To je važno pitanje kojem se mora posvetiti posebna pažnja", smatra Mustafić.

Crna Gora će, kako je rekao, daljom reformom i ostvarivanjem standarda nastaviti sa predanim radom koji se odnosi na evroatlantske integracije.

Organizator CPF, na kojem učestvuje više od 50 parlamentaraca iz regiona, je Skupština Crne Gore, u saradnji sa Centrom za bezbjednost, razvoj i vladavinu prava.



Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније