Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

R.B/M.M.Lj [ Portal RTCG ]

14. 09. 2021. 19:22 >> 19:25
13

UOČI SJEDNICE

Na Cetinju prijetili Abazoviću, izviždani odbornici Ure

Grupa građana, koja se okupila danas ispred Skupštine Prijestonice, zvižducima je ispratila odbornike Građanskog pokreta URA. Upućen su i im uvrede, a u video snimku koji je objavio Portal "Dan" vidi se kako jedan od okupljenih upućuje prijetnje potpredsjedniku Vlade Crne Gore i lideru URE Dritanu Abazoviću.

Kako se može čuti na snimku, Abazoviću su upućene prijetnje i uvrede na nacionalnoj osnovi.

U Skupštini Prijestonice danas je održana sjednica na kojoj se raspravljalo o građanskoj inicijativi da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu sa Prijestonice na Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Tridesetak građana Cetinja izvelo je performans ispred Skupštine Prijestonice, uz povremeno skandiranje odborniku Ure Slobodanu Jankoviću. Oni su ispred zgrade Skupštine postavili plast sijena i na njemu četiri jaja, što su, kako su naveli, namijenili Jankoviću.

Predsjednica Skupštine Prijestonice Cetinje Dejana Dizdar, na početku sjednice pozvala je sve prisutne u sali i izvan da se suzdrže od uvreda.

„Pozivam i građane i predstavnike partija da se suzdrže od bilo kog vida nasilja i da poštuju sva ljudska prava koja su zagrantovana Ustavom“, poručila je Dizdar.

Osnov za raspravu o toj temi je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana. Iz cetinjskog DPS-a su poručili da će se truditi da zaštite interes građana. Odbornici SDP-a i Sd-a najavili su da će podržati inicijativu dok će odbornici GP URA kao i Demokrate svoj stav saopštiti tokom zasijedanja.

Građani, potpisnici peticije, smatraju da bi se ispunjavanjem njihovog zahtjeva uspostavio mir, sloga, međusobno poštovanje, hrišćanska ljubav, razum, istina, čuvanje ljudskih prava, i ispravila istorijska nepravda.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније