Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2013. 16:43   >>  16:44 2

REAGOVANJE

DF: EU nema povjerenja u vlast

Izjava bivšeg ambasadora Sjedinjenih Američkih Država pri NATO-u, Kurta Volkera da postoji određeni skepticizam među pojedinima u Evropi prema crnogorskom napretku pokazatelj je da države zapadne Evrope nemaju povjerenje u aktuelnu vlast Crne Gore, smatraju u Demokratskom frontu.

Funkcioner Demokratskog fronta, Jovan Vučurović smatra da izjava Volkera govori da je prepoznato da, kako je rekao, Demokratska partija socijalista ne želi da uđe u procese koji bi vodili uspostavljanju vladavine prava.

"Nimalo slučajno su, kao jedna od kočnica na putu uspostavljanja pravne države, pomenute obavještajne službe. Očigledno je da neko ko je, kao Volker, na izvoru raznih informacija, zna da su obavještajne službe u Crnoj Gori najobičnija partijska odjeljenja DPS-a, i da se nalaze pod kontrolom premijera Đukanovića i nekolicine njemu odanih ljudi", smatra Vučurović.

Prema njegovim riječima, riječ je o strukturama koje nijesu promijenile metode niti doživjele bilo kakvu reformu još od vremena OZNE i UDB-e, "i čije se djelovanje u Crnoj Gori bazira na očuvanju vlasti jednog čovjeka i izvršavanju raznih prljavih poslova".

"Odavno je već poznata i njihova »navika« da se aktivno uključuju i u izborne procese, i učestvuju u maltretiranju i ucjenjivanju građana", kazao je Vučurović.

On smatra da posebnu opasnost za demokratske procese predstavlja činjenica da su u tim službama i osobe koje se nalaze u partnerskim odnosima sa osobama iz organizovanog kriminala.

"Bolje rečeno glavna prijetnja Crnoj Gori je ta veza -vrh DPS-a-tajna policija-organizovani kriminal. Takve službe su trn u oku i Briselu i Vašingtonu i o njihovom reformisanju može biti riječi samo kada dođe do promjena u Crnoj Gori, a onda će temeljno biti ispitane sve nezakonitosti u njihovom radu", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније