Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

13. 09. 2021. 16:23 >> 16:24
4

IZ SD-A OCIJENILI

"Politički pritisak na MONSTAT da organizuje popis"

Ono što se trenutno sprovodi na terenu, najavljenom smjenom direktorice MONSTAT-a, jeste klasičan politčki pritisak da se na silu sprovede popis ove godine, i to samo zato što vladajuće političke partije misle da će im nacionalno prebrojavanje biti oportuno, saopštila funkcionerka Socijademokrata (SD) Ivana Raščanin-Radičević, najajvivši da će o istom obavijestiti i međunarodne partnere i instance.

Ona je rekla da činjenica da se direktorica usprotivila očigledno nezakonitoj organizaciji popisa, a odmah potom pokrenuta njena smjena, sasvim jasno govori da je riječ o poltičkoj odmazdi.

Istakla je da su premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović javno potvrdili da je popis nemoguće organizovati.

"Dodatno, da je ovdje zaista riječ o diletantizmu i arčenju državnih para silu-na-sramotu i mimo propisa, govori i podatak da je i Dragan Koprivica, predstavnik NVO u Savjetu statističkog sistema, istupio iz istog, upravo zato što mu je Zakon o popisu "poturen" na izjašnjenje putem elektronske sjednice i to u roku od 24 sata", saopštila je Raščanin-Radičević.

Ona je ocijenila da je proces rada na tom važnom pitanju potpuno obesmišljen.

"Ovakvo "mrcvarenje zakona" da bi se bizarna potreba vladajuće većine da nas nacionalno prebroji uklopila u legislativu i planove, samo još jednom pokazuje ko u ovoj državi pravi rovovske podjele. Ne možete četvrtasto ugurati u okruglo gospodo, ma koliko se trudili, niti nezakonito možete pretvoriti u zakonito", zaključila je Raščanin-Radičević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније