Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

12. 09. 2021. 20:58 >> 20:59
3

DPS KOTOR

"Građanske snage se moraju okupiti"

Na izbornoj konferenciji DPS-a u Kotoru izabrana su 72 člana Opštinskog odbora, od čega je skoro 40 procenata novih, saopšteno je iz te partije. Istakli su da konstatovano je da se građanske snage moraju okupiti kako bi se nadirući talas klero-nacionalizma zaustavio.

"Produbljivanje podjela u multietničkim i multivjerskim sredinama, poput Kotora, ugrožava građanski sklad i podriva ono što je bilo bogatstvo Crne Gore, a to je razumijevanje i suživot ljudi različitih konfesija i nacija. Aktuelna vlast radi na ispunjavanju agende strane države, stavljajući tuđe interese iznad volje i potreba svojih građana. Tome smo svjedočili i prije nedjelju dana kada je Vlada bojnim otrovima krenula da se razračunava sa svojim građanima, koji su svojom stamenošću i odvažnošću odbranili čast i dostojanstvo Crne Gore", navodi se u saopštenju DPS-a.

Na izbornoj konferenciji je bilo riječ i o potrebi partije da nastavi proces reformi koji bi trebalo da rezultira novim kvalitetom javnih politika naše partije.

"Građani su nam ranije saopštili i poslali više nego jasnu poruku - da upravo napredak naše države zavisi od reforme Demokratske partije socijalista. Mislim da u narednom periodu treba mnogo senzibilnije da pristupimo rješavanju problema naših građana, ali istovremeno da budemo partija novog doba političke realnosti", istakao je generalni sekretar DPS, Aleksandar Bogdanović.

Sastanku su prisustvovali i koordinatorka ispred Predsjedništva DPS Aleksandra Vuković, koordinator ispred Izvršnog odbora Velibor Bošković, poslanici i članovi Glavnog odbora iz Tivta, kao i predstavnici političkih stranaka iz SD i LP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније