Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

11. 09. 2021. 18:31 >> 18:32
17

BOGDANOVIĆ

"Cetinje čeka da Krivokapić i Abazović dođu s izvinjenjem"

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore, Aleksandar Bogdanović, poručio je predsjedniku i potpredsjedniku Vlade, Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću, da ih Cetinje čeka da, kako je naveo, dođu i izvine se svima za svaku izgovorenu riječ i za sve što su učinili gradu i građanima proteklog vikenda.

"Na kraju svih vaših pokušaja da sa sebe svalite odgovornost, da plasirate lažne informacije, da izbjegnete teret koji je na vašim leđima – ostaju građani i njihov sud, ostaju posljedice”, poručio je aktuelnoj vlasti  Bogdanović.

On je rekao da je uz neistine o povodu intervencije, policija u niz navrata primijenila prekomjernu silu, koristila gumene metke i bacala suzavce ka nemoćnim ljudima, u stanove i dvorišta porodičnih kuća, na ulice koje su bile potpuno prazne, što, kako ističe, niko neće zaboraviti.

Bogdanović je naveo i da na Cetinju nikada nije upotrijebljen suzavac, sve do, kako je napisao, "ove okupacione i kvislinške vlasti", koja je, dodaje, "nasilno intronizovala helikopterskog mitropolita, protivno volji građanki i građana Cetinja".

“Ni u danima najvećih previranja devedesetih, bezbjednosne snage nijesu tako reagovale. No, ovog puta, u središtu jednog relativno malog grada, bačeno je više suzavca nego ikad ranije igdje u Crnoj Gori”, napisao je generalni sekretar DPS.

Bogdanović je u svom obraćanju upitao Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića kada će na Cetinje.

“Ne tako davno, najavljivali ste kako na Cetinje stižete bez obezbjeđenja. Zato vas Cetinje čeka. Da im objasnite, da im date odgovore na mnoga pitanja povodom kojih ovih dana smišljate lažne izgovore. Da im ponovite kako su teroristi i kako su u funkciji neke političke partije. Da, kako ste rekli, protestuju zbog zaplijenjene droge”, poručio je Bogdanović Krivokapiću i Abazoviću.

Koliko god, kako je kazao, Abazović brinuo isključivo o tome šta će se dogoditi patrijarhu srpskom Porfiriju, a Krivokapić "izmišljao i govorio kako on nije premijer onih koji ga nijesu birali", ta dvojica čelnika će, prije ili kasnije, morati da prihvate da su i Cetinjanke i Cetinjani građani države u kojoj obavljaju vlast, saopštio je Bogdanović.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније