Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

11. 09. 2021. 14:07   >>  14:08 7

DEMOKRATE SAOPŠTILE

Osuđujemo postupke koji podižu tenzije između CG i Srbije

Demokratska Crna Gora osudila je sva postupanja, bilo nenamjerna ili namjerna, koja za posljedicu, kako su kazali, imaju podizanje političkih tenzija i narušavanje odnosa između Srbije i Crne Gore.

Smatraju da se posljednji incidenti sa porodicom premijera Krivokapića u Beogradu, te odnosa prema crnogorskim poslanicima nikako ne mogu okarakterisati kao profesionalni.

"Kao partija koja se zalaže za najbolje odnose između dvije države, ne razumijemo potrebu da se određena politička neslaganja pretoče u nekorektan i neprofesionalan odnos insititucija i službi jedne države prema predstavnicima druge države, ma kakva politička neslaganja da su u pitanju. Tome jednostavno ne smije biti mjesta u odnosima dvije najbliže države", saopštile su Demokrate.

Uvjereni su da bi odnosi Srbije i Crne Gore trebalo da budu na nivou odnosa njihovih građana koji su tradicionalno sjajni, što je, kažu, između ostalog potvrdila i turistička sezona.

"Zbog toga apelujemo da se odnosi dvije po svemu najbliže države dovedu na neophodan nivo koji podrazumijeva međusobno poštovanje i istinsku saradnju, a bez zloupotrebe službi i institucija u političke svrhe jer najbolji odnosi Srbije i Crne Gore nemaju cijenu", saopštile su Demokrate.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније