Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

10. 09. 2021. 11:50 >> 11:50
14

PISMO MILAČIĆA

Politički nedopustivo da Abazović ucjenjuje Vladu

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, u kojem mu je, između ostalog, poručio kako je pokazao da je nedorastao bezbjednosnog sektora i vicepremijera.

Milačić navodi da je politički nedopustivo da Abazović ucjenjuje Vladu Crne Gore, te da je sinoćnjim intervjuom za Televiziju Vijesti ucjenjivao sebe i sve građane Crne Gore.

Milačić kaže da je Abazoviću dao glas da bude ozbiljan političar "koji čuva našu Vladu, pa i kad je u manjini, u njoj".

"Da ono veče, 4. na 5. septembra, nije bilo onakve uloge Premijera, a Vi to odlično znate, ali ko zna iz kojih razloga nećete jasno da kažete, nacionalni interesi Crne Gore bili bi pogaženi i danas ne bi imali čime da se pohvalite, i Vi, i svi mi. Da nije bilo onakve uloge Premijera od zaštite Ustava i ove zemlje, ono ključno veče, ne bi bilo ništa", kazao je Milačić u pismu.

Smatra kako je Abazovićev bezbjednosni sektor omanuo: "Ne samo da je omanuo, već postoje osnovane indicije, ali o tome ćemo nakon istraga, da je bilo riječi o jednoj vrsti puča u bezbjednosnom sektoru".

"Iz Vaše partije juče smo čuli insinuacije da oni koji su za promjene u bezbjednosnom sektoru to zapravo rade motivisani željom da se sektorom upravlja van Crne Gore i za račun drugih država, a potom još veća insinuacija - u namjeri da se zaustavi borba protiv šverca i kriminala, te da se Crna Gora skrene sa evropskog puta. Gospodine Abazoviću, možda ima i takvih, ali ako mislite da su ove neopisive optužbe - Premijerove namjere i motivi - recite to javno, pa napustite Vladu. U suprotnom, jedino što Vam preostaje jeste da slijedite Premijera", napisao je Milačić.

On je uvjeren da je u najkritičnijem momentu za Crnu Goru "zakazao politički dio bezbjednosnog sektora".

"Sinoć ste, uz gaženje sopstvene, i naše Vlade, uvrijedili i pravoslavni, litijski narod u Crnoj Gori, što, najiskrenije, nisam očekivao od Vas. Kazali ste, u jednom Potpredsjednika Vlade nedostojnom maniru, da je dosta više, dvije godine priče 'crkva, crkva, crkva, crkva...', kao da smo mi dvije godine to radili iz dosade, kao da je to Mitropolit Amfilohije radio tek onako, a ne što smo kao narod bili pritjerani uz zidove naših crkava i svojim tijelima branili i odbranili sopstvene svetinje, a naš Mitropolit Amfilohije za to dao i život. Gospodine Abazoviću - a sve ovo Vam nikada ne bih javno pisao da stvar nije odveć ozbiljna i uveliko u domenu javnog - sinoćnjim nastupom pokazali ste da ste politički nedorasli i vođenja bezbjednosnog sektora, ali i mjesta Potpredsjednika Vlade Crne Gore", poručio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније