Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 11. 2013. 08:29   >>  08:40 11

IMAĆE JASAN STAV

Banović:Vrijeme će pokazati stanje u koaliciji

Hoće li vladajuća koalicija u Crnoj Gori moći da opstane biće jasnije narednih mjeseci, a Socijaldemokratska partija će morati da povede računa i o političkoj racionalnosti, a ne samo o principijelnosti ako se državno-partijski mediji budu koristili za obračun sa njom a ne sa stvarnim društvenim problemima, saopštio je u intervjuu za „Dan“ šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović.

 

 

SDP će narednih mjeseci imati jasnije odgovore na pitanje da li ova koalcija može bolje, može li da mijenja prioritete i načine upravljanja u otkrivanju proklamovanih ciljeva  i šta je moguća alternativa kaže Banović i tvrdi da će tada biti jasan stav SDP-a.

- Naravno i DPS-a, možda i oni odluče da napuste koaliciju. Do tada ćemo mi nastaviti pojedinačnu saradnju po konkretnim političkim i ekonomskim pitanjima i sa svima koji imaju isto mišljenje o njima, naveo je Banović.

Upitan da li će na predstojeće lokalne izbore u Podgorici, nastupiti u koaliciji sa udruženom opozicijom ili kao državotvorni blok sa Pozitivnom i Forumom 2010, Banović je rekao da će odluku o tome donijeti opštinski odbor.

- Ne bih podržao predizbornu koaliciju udružene opozicije ni iz širih ni iz užih partijskih razloga. S druge strane, svakako je dobra saradnja i okupljanje svih koji dijele osnovne poglede na državu, građansko društvo, spoljnopolitičke prioritete i način rješavanja aktuelnih ekonomskih, socijalnih i političkih pitanja, zaključio je Banović.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније