Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

J.B.Č.

08. 09. 2021. 09:58 >> 10:01
2

MILAČIĆ

Podrška istrazi u bezbjednosnom sektoru

Prava Crna Gora snažno podržava sprovođenje brze i detaljne istrage u okviru bezbjednosnog sektora koju je najavio premijer Zdravko Krivokapić kako bi se utvrdile sve okolnosti dešavanja uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, a naročito u noći između 4. i 5. septembra, kazao je predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Marko Milačić.

"S obzirom na, kako smo čuli u medijima, zabrinutost predstavnika zemalja Kvinte zbog mogućih kadrovskih promjena u bezbjednosnom sektoru, želimo da ih informišemo da bi u njihovim zemljama ponašanje pojedinih ljudi iz bezbjednosnog sektora, kakvo je u Crnoj Gori zabilježeno u noći između 4. i 5. septembra, rezultiralo hitnim procesuiranjima. Kako se zove kada oni koji su obavezni da štite državni poredak, u trenutku puča, odbijaju da to urade? To se zove izdaja", kazao je Milačić.

On pita i kako bi reagovao predsjednik SAD-a DŽozef Bajden, da mu je, kako dodaje, prilikom puča oko i u Kapitol hilu, a na njegovo direktno naređenje da uspostavi javni red i mir i zaštiti Ustav, neko iz bezbjednosnog sektora odbio naređenje?

On ističe da se to dogodilo u Crnoj Gori.

"Cijenimo veliki doprinos međunarodne zajednice na uspostavljanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori nakon 30. avgusta prošle godine i upravo zbog toga pozivamo zemlje Kvinte, ali i sve druge, da dobro razumiju da je predstojeća istraga od ključne važnosti za unapređenje djelova sektora bezbjednosti koji su se u noći između 4. i 5. septembra pokazali nedorasli zadatku zaštite vitalnih nacionalnih interesa", kazao je Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore ističe da Crnu Goru očekuju, naročito nakon reforme u Tužilaštvu, veliki bezbjedonosni izazovi borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Taj ključni proces ne može kvalitetno biti obavljen bez odlučnog i profesionalnog bezbjednosnog sektora u koji će vrh države imati puno povjerenje", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније