Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Beta ]

30. 08. 2021. 08:52   >>  08:53 24

ABAZOVIĆ

"Kriminal u CG više nema državnu zaštitu"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izjavio je da kriminal u Crnoj Gori, bez obzira da li je riječ o trgovini drogom, cigarama ili "transnacionalnim" klanovima, "više nema državnu zaštitu".

Abazović je za današnje izdanje dnevnika Nova rekao da je Crna Gora posljednjih 30 godina bila "prepoznata u međunarodnim okvirima kao švercerska zemlja preko čije teritorije su se dalje prenosili narkotici i cigarete".

"Svima je jasno da to nije moglo ići bez učestvovanja ili prećutne podrške od strane države ili paradržavnog aparata. Postoje odredjene procjene međunarodnih institucija da 20 odsto ilegalnih cigareta koje se distribuiraju u EU i Velikoj Britaniji dolaze iz Crne Gore. Buduće akcije na suzbijanju međunarodnog šverca će ogoliti ko stoji iza svega", kazao je Abazović.

Komentarišući nedavnu zapljenu više od tone kokaina u magacinu u Zeti, Abazović je kazao da je akcija izvedena u saradnji sa "inostranim partnerima" ali i kao "plod saradnje" više crnogorskih institucija sistema.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније