Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 08. 2021. 12:10   >>  12:12 12

CKM SAOPŠTIO

CANU bez stava o ustoličenju Joanikija

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović saopštio je da o ustoličenju Joanikija za mitropolita Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (DANU) nema stav.

Smatra da ćutanje CANU-a nije ništa novo, jer im, kaže, "ovo nije prvi put da ostaju nijemi za pitanja koja su od velikog značaja" za Crnu Goru.

Damjanović kaže da ga ne čudi gest akademika iz CANU-a. "jer je po svemu sudeći većem broju njih mjerilo patriotizma prema državi mjesečna apanaža koju od nje dobijaju".

"Svima nam je jasno da ova 'naučna' institucija odavno nije crnogorska i da ona nikome ne služi osim njenim članovima da organizuju uzaludne besjede od prvog do prvog u mjesecu, čekajući mjesečne apanaže", rekao je Damjanović.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније