Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

16. 08. 2021. 19:51 >> 19:52
3

ČEKAJU SE EPILOZI

Odbori će rasvjetljavati afere

Skupštinski odbori iniciraće saslušanja i druge kontrolne mehanizme kako bi nerasvijetljene afere koje opterećuju crnogorsko društvo konačno dobile epilog, najavljuju poslanici Demokrata, Momo Koprivica i Dragan Krapović. Odbori će, kako su najavilii, sačinjavati izvještaje, predlagati zaključke Skupštini, dostavljati dokaze i inicirati postupanje nadležnih...

Demokrate neće pristati na dogovor koji podrazumijeva ulazak partijskih kandidata u Tužilački savjet, kazao je poslanik Momo Koprivica.

"Već je čak i dovoljan broj, da ne pominjem imena, uglednih lica prijavljenih na javni oglas za Tužilački savjet, maltene prihvatljiv parlamentarnoj većini i dijelu parlamentarne opozicije. Stvar je u tome sto jedan politički subjekt blokira sa jednim pojedincem dogovor. Što se nas tiče, dogovor mozemo imati za pet minuta", kazao je Koprivica.

Kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Koprivica je najavio da će inicirati saslušanja na Odboru, kako bi , kako je kazao, nerasvijetljene afere konačno dobile epilog.

Na sjednici Odbora 7. septembra, kaže Koprivica, biće otvoren slucaj pronevjere novca i falsifikovanja isprava u računovodstvu i službama Skupstine. 

"Da konačno otvorimo gotovo zataškani slučaj udruženog djelovanja, koje je za posljedicu imalo više desetina hiljada eura državnog novca, i falsifikovanje više desetina isprava u Skupštini. Zašto je ovaj slučaj bio zataškavan i zašto je bila osumnjičena samo jedna osoba", dodaje Koprivica.

On je najavio da će Odbor ispitati stambene korupcije funkcionera, ubistvo ispred KBC-a 2000. godine, te postupanje nadležnih u slučajevima “Limenka” i kampa “Zlatica”.

I predsjednik Odbora za prostorno planiranje, ekologiju i turizam, Dragan Krapović, kazao je da će inicirati kontrolna saslušanja na teme koje se tiču, kako je kazao, urbanističke korupcije, prostornog planiranja i korupcije u građevinarstvu.

"Kako je došlo do toga da se grade stanovi za trzište u Miločerskom parku. Kako je došlo do toga da se u Kraljičinoj plaži dešava jedan urbicid i devastiranje prostora u korist privilegovanih pojedinaca... Kako je došlo do toga da se na projektu vijeka, auto putu, zaboravi jedna čitava petlja vrijedna desetine miliona eura", kazao je Krapović.

On je kazao i da se nada da će Odbor za bezbjednost i odbranu, čiji je on član, doći do tačnih informacija o dešavanjima u Budvi prošle godine, kada je, kako kaže, došlo do nasilnog, protivustavnog i protivzakonitog preuzimanja vlasti u toj opštini.

Aida Rastoder, RTCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније