Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 08. 2021. 12:55 >> 12:56
3

PEPIĆ

"Maćehinski odnos Vlade prema manjinskim narodima"

Kada se analizira odnos aktuelne Vlade, prema opštinama gdje većinski žive pripadnici manjinskih naroda, najbolje je za primjer uzeti situciju u opštini Tuzi, saopštio je Mirza Pepić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi.

“Odnos aktuelne Vlade prema manjinskim narodima je klasičan maćehinski odnos i odražava apsolutnu nebrigu prema njima”, kazao je Pepić.

U prilog tome navodi činjenicu da u skorije vrijeme neće biti nastavka izgradnje II faze bulevara Podgorica – Tuzi, iako je to prethodnoj Vladi bila jedna od prioritetnijih investicija u ovom dijelu države. Osim toga u potkrepljivanju svog stava Pepić ističe i kašnjenje usvajanja Agrobudžeta koje je proizvelo ogromne gubitke poljoprivrednicima, uz podsjećanje da je poljoprivreda najznačajnija grana privrede u Malesiji.

“Članovi “apostolske” Vlade su u više navrata isticali da je prethodna Vlada ostavila sprženu zemlju, pa su tako 03. avgusta svečano otvorili zajednički granični prelaz sa Albanijom i putni pravac Tuzi - Gusinje vrijedan više miliona eura”, saopštio je Pepić i rekao da je za razliku od aktuelne, prethodna Vlada u svom mandatu imala višemilionske investicije za razvoj opštine Tuzi.

Kada je u pitanju lokalna vlast, Pepić smatra da će ostati upamćena po neracionalnom trošenju budžetskih sredstava, partijskom zapošljavanju, nepotizmu, kao i rastu operativnog budžeta iz godine u godinu, te da od njenih dugo najavljenih stranih i direktnih investicija ostaju samo sjećanja.

“I dalje nemamo značajnije pomake u relizaciji određenih lokalnih infrastrukturnih projekata, dok realizacija važnog kapitalnog projekta kružnog toka, i pored toga što su obezbijeđena sredstva iz budžeta Glavnog grada, za sada ostaje samo mrtvo slovo na papiru”, poručio je on.

Posebno ističe da je zabrinjavajuće što se aktuelna većina drugu godinu zaredom nije udostojila obilježiti Dan nezavisnosti 21. maj, kao i Dan državnosti 13. jul, kao dva najznačajnija državna praznika.

Na kraju on je izrazio uvjerenje u očekivanju boljih izbornih rezultata, kao plod odgovornog rada i otklanjanja pojedinih grešaka iz prethodnog perioda.

“Siguran sam da će građani ubrzo dobiti priliku da na vanrednim izborima iskažu svoju volju i omoguće povratak naše opštine i države na pravom kolosjeku koji i zaslužuju”, zaključio je Mirza Pepić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније