Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2021. 15:29 >> 15:29
22

DANILOVIĆ

"DPS i Đukanović priželjkuju haos na Cetinju"

Iza prijetnji da mitropolit Joanikije neće biti ustoličen 4. septembra na Cetinju stoje DPS i Milo Đukanović lično, poručio je lider UCG Goran Danilović.

“Iza svih ovih nemuštih prijetnji spakovanih u molbe i zaricanja da 4. septembra neće biti ustoličenja vladike Joanikija na Cetinju stoji jedna jedina rušiteljska i mrziteljska struktura u Crnoj Gori - jasno je da se radi o DPS-u, o Đukanoviću lično, o zloslutnoj krvomutnji i priželjkivanju haosa. Na svu sreću mala je to snaga, ali na nesreću mala je i pamet”, poručuje Danilović.

Kaže da jedini koji nikada nije imao pravo da stoluje na Cetinju je ovaj što navrati u Rezidenciju Predsjednika Crne Gore.

“Jedino njemu se može poručiti "Nije dostojan"! Nisu Cetinjanima uzeli budućnost golobradi bogoslovi, popovi i kaluđeri, nego uredno izbrijani i nabrijani politički komesari koji su svako nepočinstvo i izdaju Cetinja pokrivali nekadašnjom slavom Petrovića, falsifikovanim simbolima jednog mučeničkog trajanja i urlikom "ne dajte me, ja sam vaš"!”, navodi Danilović.

Posljednja, kako kaže, predstava željnih razdora i nesreće samo je najbolja pokrivalica za, dodaje Danilović, "epsko" pljačkanje jednog kraljevskog grada i posljednji grč jedne hoštaplerske politike.

“Mitropolit Joanikije bio je na Cetinju i onda kada je Milo Cetinjane žigosao kao izdajnike - nisu to svi zaboravili. 1. septembra 1992. godine postavljen je za nastojatelja Cetinjskog manastira, nastavnika i glavnog vaspitača u novoobnovljenoj Cetinjskoj bogosloviji. 1995. godine unaprijeđen je u čin protosinđela i postavljen za v.d. rektora Cetinjske bogoslovije. Na Cetinju je i Hirotonisan za episkopa od strane Patrijarha srpskog gospodina Pavla, uz sasluženje mitropolita Amfilohija i još 12 arhijereja, 3. juna 1999.”, ističe Danilović.

Jasno je, navodi Danilović, šta i ko stoji iza ove najavljene "pobune" i poruka o nedostojnosti.

“Đukanović mora znati da smo dobro naučili da je njegovo ćutanje odobravanje te da najodanije zakuva metež onda kada pobjegne gdje god, na ljetovanje ili zimovanje, u Dubai ili na Floridu. Ipak, Predsjednik Crne Gore neće pobjeći od odgovornosti ni za minulo, ni za buduće sijanje mržnje. On je na Cetinju dođoš, a mitropolit Joanikije je s Cetinjem podijelio jedino bogatstvo koje mu je preostalo - život, i to onaj monaški”, naveo Danilović.

Đukanoviću se, bez okolišenja, poručuje Danilović, mora staviti do znanja da bi mu se zakulisne radnje u vezi ustoličenja mitropolita Joanikija, mogu vratiti s kamatom.

“Grupe ostrašćenih i "jurodivih šefa radi", koje DPS-ova prethodnica i koalicioni parteri molećivo-prijeteći guraju u "otpor" i atak na Cetinjski manastir, mogle bi se pretvoriti u narod koji će s Bulevara Svetog Petra, iz zgrade Predsjednika, ispratiti njega lično, davno nedostojnog mjesta i funkcije koju obavlja. I nećemo se kriti, i nećemo ga mnogo moliti. Nauk koji može izvući iz ovoga teksta je ljekovit; ne podgrijavaj razure i ne igraj na primitivizam - sjedi đe si, ni za tu nijesi", zaključio je Danilović u izjavi za medije.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније