Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 07. 2021. 10:54 >> 10:54
1

JANKOVIĆ

Austrija će nastaviti da podržava Crnu Goru

Ocijenivši da je budućnost Crne Gore u okviru Evropske unije, ambasadorka Austrije u Crnoj Gori Ana Janković kazala je da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku našoj zemlji u procesu pristupanja EU. To je kazala prilikom oproštajne posjete predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću.

Čestitajući ambasadorki Janković na uspješnom i posvećenom mandatu u našoj zemlji, Bečić je iskazao zadovoljstvo kvalitetom cjelokupnih bilateralnih odnosa.

“On je iznio uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore i država Zapadnog Balkana, i u tom kontekstu ukazao na važnost intenzivne komunikacije na najvišem političkom nivou”, navodi se u saopštenju.

Oproštajna posjeta bila je i prilika da sagovornici razmijene stavove o dosadašnjoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano uvjerenje da će Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i program usavršavanja stručne službe Skupštine u austrijskom Parlamentu, kao tekovine uspješne saradnje, nastaviti da daju dobre rezultate.

“On je izrazio uvjerenje da će se parlamentarna saradnja dodatno snažiti i kroz novoformiranu grupu prijateljstava Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Austrije. Predsjednik Bečić je ambasadorku Janković upoznao sa brojnim projektima koje je Skupština Crne Gore uspješno realizovala u prethodnom periodu, a koji su imali za cilj povećanje njegove kontrolne i nadzorne uloge”, navodi se u saopštenju.

Ocijenivši da je budućnost Crne Gore u okviru Evropske unije, ambasadorka Janković je navela da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku našoj zemlji u procesu pristupanja EU.

“Ona je iskazala zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora nastavila sa proevropskim kursom i poželjela da crnogorsko društvo prevaziđe podjele sa kojima se suočava”, kazali su iz Skupštine CG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније