Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 07. 2021. 14:10 >> 14:11
1

ODLUKA GLAVNOG ODBORA

Novaković Đurović politička direktorica GP URA

Glavni odbor GP URA izabrao je na jučerašnoj sjednici uže rukovodstvo partije u narednom četvorogodišnjem mandatu nakon III Kongresa održanog 4. jula na kojem su izbrani predsjednik i potpredsjednici, saopštili su danas iz Medijskog tima ove partije. Za političku direktoricu Glavni odbor je izglasao Anu Novaković-Đurović.

U saopštenju napominju da URA nakon Kongresa pokazuje da kadrovski jača i da u svoje redove okuplja najbolje kadrove uz konstantan priliv novog članstva i simpatizera, ocijenjeno je iz ove partije.

"Ana Novaković-Đurović svoj profesionalni angažman godinama unazad vezala je za NVO sektor, gdje je i postala poznata široj javnosti. Kroz ovaj vid profesionalnog angažmana aktivno se bavila pregovaračkim procesom Crne Gore u EU i to naročito u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i ostvarivanju temeljnih prava“, navodi se u saopštenju.

Izabrani su i generalni sekretar, izvršni direktor, šef Medijskog tima i koordinatorka Političkog savjeta.

Glavni odbor za generalnog sekretara izabrao je Miletu Radovanića, za izvršnog direktora Zorana Mikića, za šefa Medijskog tima Bojana Jevrića i za koordinatorku Političkog savjeta Maju Kostić-Mandić, stoji u saopštenju.

"Mileta Radovanić je diplomirani politikolog, od 2011. radio je u NVO sektoru, a potom u vrijeme vlade izbornog povjerenja bio i pomoćnik direktora Uprave carina. Od 2017. profesionalno je vezan za Građanski pokret URA, gdje je jedan i od osnivača. Zoran Mikić je svoj profesionalni angažman nakon završenih studija istorije započeo kao osnivač i prvi predjsednik NVO Udruženje studenata i mladih istraživača istorije – CLIO. Nakon toga stručno se usavršavao na Istorijskom institutu Crne Gore da bi od 2015. godine aktivno učestvovao u formiranju i etabliranju Građanskog pokreta URA. Istu funkciju u URI obavljao je i u prethodnom mandatu. Bojan Jevrić je diplomirani profesor crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti i svoj profesionalni angažman obavljao je kratko u NVO, zatim u prosvjeti, medijima i na kraju u Građanskom pokretu URA. I u prethodnom mandatu obavljao je funkciju šefa Medijskog tima. Maja Kostić-Mandić univerzitetska je profesorica sa Pravnog fakulteta u Podgorici i cijeli svoj profesionalni angažman vezala je za naučni rad iz oblasti prava. Usavršavala se na najprestižnijim međunarodnim univerzitetima, autorka je ili koautorka više monografija, udžbenika i priručnika u zemlji i inostranstvu“, navode u URA-i.

Vratili državi 250 miliona, sezona sjajna, napad na šverc cigareta...

Na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora razmatrana je i aktuelna politička situacija i konstatovano da Crna Gora može bolje da funkcioniše kroz predan rad Vlade na zdravstvenoj zaštiti, ekonomskoj stabilnosti i borbi protiv korupcije i kriminala.

"Solana je vraćena u državno vlasništvo i time preko 250 miliona eura u državni budžet. Poslije 30 godina beskompromisno se krenulo u obračun sa švercom cigareta i zadat je oštar udarac tim kriminalnim aktivnostima“, poručeno je sa sjednice GO.

Na sjednici je istaknuto i zadovoljstvo zbog sjajne turističke sezone koja premašuje i najoptimističnije prognoze i iskazana želja da se epidemija koronavirusa uspije kontrolisati kako bi krajnji rezultati bili na radost svih dobronamjernih građana.

"Preduslov za ostvarenje mnogih kompleksnih radnji u državi koje bi označile početak konačne distribucije pravde jeste izbor Tužilačkog savjeta a onda i formiranje kompetentnog, profesionalnog i nezavisnog tužilaštva. Dobra stvar je da su svi politički subjekti iz vladajuće većine toga svjesni u ovom momentu“, zaključak je diskusija sa sjednice Glavnog odbora URE.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније