Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 07. 2021. 06:28 >> 06:29
6

ODGOVOR KNEŽEVIĆU

MUP: Oružje ne može na javnom mjestu

Oružje za koje je izdat oružni list za držanje oružja, koje je nabavljeno zbog lične bezbjednosti, zabranjeno je nositi, a vlasnik je dužan da ga čuva na propisan način, odgovorili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su to saopštili Danu, nakon što je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio da od marta ne može da dobije procjenu bezbjednosti, koju je tražio od nadležnih državnih organa, prvenstveno Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Tada je kazao i da će zbog toga da zatraži dozvolu za nošenje oružja od ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije, naglasivši da "ako država ne osjeća potrebu da me zaštiti kao poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost, ja ću sam određivati granice".

Iz MUP-a je Danu saopšteno da je Zakonom o oružju uređeno da za izdavanje odobrenja za nabavku oružja, stranka prilaže dokaze, da ima opravdan razlog za nabavku, to jest, potvrdu o osposobljenosti za pravilnu upotrebu oružja za ličnu bezbjednost; uvjerenje o položenom lovačkom ispitu odnosno sportske streljačke organizacije za lov i sport, kao i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

“Za oružje koje je nabavljeno na osnovu odobrenja za nabavku oružja, izdaje se fizičkom licu: oružni list za držanje oružja za oružje za ličnu bezbjednost i oružni list za držanje i nošenje oružja za lovačko i sportsko oružje, a pravnom licu odobrenje za držanje oružja. Takođe, uređeno je da je zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, osim radi korišćenja za lov i sport i radi obavljanja poslova fizičke zaštite, kao i da se isto čuva zaključano u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu ili na drugi bezbjedan način, da ne bi bilo dostupno neovlašćenom licu”, saopštili su iz MUP-a.

Iz Uprave policije (UP) je za Dan zvanično saopšteno da je Milan Knežević tražio procjenu bezbjednosti u martu, te da se o tom zahtjevu još uvijek postupa.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније