Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

21. 07. 2021. 16:18 >> 16:20

SKUPŠTINSKI ODBOR

U petak o inicijativi za kontrolno saslušanje Bratić

Skupštinski odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport odlučiće u petak o inicijativi za kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Inicijativu za kontrolno saslušanje podnio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović.

On je, kako je saopšteno iz SD, kazao da vjeruje da će Odbor jednoglasno donijeti odluku o održavanju kontrolnog saslušanja Bratić.

Šehović je inicijativu obrazložio činjenicom da su otvorene brojne kontroverze koje se, između ostalog, odnose na nejasnu odgovornost za neizbor novih školskih, odnosno upravnih odbora, upitan zakonski osnov za razrješenje direktora, prilično neselektivnu promjenu kompletnog rukovodećeg kadra u obrazovnom sistemu, koja je zbog toga dobila obrise otvorenog revanšizma prema nepodobnima.

Prethodno je Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela interpelaciju za pretresanje politike Vlade u oblasti prosvjete, u kojoj se predlaže da Skupština pozove premijera Zdravka Krivokapića da pokrene proceduru za razrješenje Bratić.

U zaključku interpelacije predlaže se da Skupština pozove Vladu da pojedinačno razmotri sva kadrovska postavljenja u mandatu Bratić i izvijesti parlament o proceduri izbora i razlozima za svako pojedinačno rješenje za rukovodoće pozicije u obrazovnom sistemu u roku od 30 dana od izglasavanja interpelacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније