Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 07. 2021. 13:06 >> 13:22
1

SDP

"Nastavak kadriranja SPC u Crnoj Gori"

Najavljeno imenovanje Mladena Zagarčanina za direktora Uprave za zaštitu kulturnih dobara, samo je nastavak smjena i kadriranja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković.

„Gospodin koji tvrdi da u Crnoj Gori postoje materijalni dokazi o osam vjekova trajanja SPC, čime brutalno negira Crnogorsku pravoslavnu crkvu i istorijske činjenice, postavljen je da "štiti" crnogorska kulturna dobra“, kazao je Đurašković.

Prema njegovim riječima, više je nego jasno kakva će to zaštita biti.

„Prije će biti da je Zagarčanin postavljen da sprovede predaju crnogorskih kulturnih dobara svojoj SPC i državi Srbiji, i ozakoni započetu i planiranu divlju gradnju SPC po Crnoj Gori“, smatra Đurašković.

Kako je naveo, SPC kao višestruko "uhvaćeni" divlji graditelj čeka legalizaciju brojnih građevinskih poduhvata i raskopavanja po Crnoj Gori.

„Izvršilac je određen, a đe će bolja referenca od tvrdnje o osam vjekova trajanja SPC u Crnoj Gori. URA i Demokrate, naravno, ćute“, zaključuje se u saopštenju Đuraškovića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније