Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2021. 13:11 >> 13:12
2

ŠEHOVIĆ

Imenovanjem Višnjić i Kikovića dotaknuto dno u prosvjeti

Poslanik SD-a Damir Šehović ocijenio je skandaloznim imenovanje za v.d. direktorice OŠ "Jugoslavija" Rade Višnjić, kao i imenovanje Gorana Kikovića za novog direktora Doma učenika u Beranama.

"Imenovanjem Višnjić koja objavljuje 'deseterce' i lije krokodilske suze za Ratkom Mladićem, a inače je zbog otvorene zloupotrebe djece dobila otkaz, dotaknuto je samo dno u prosvjeti. Njenim imenovanjem za bilo kakvu poziciju u prosvjeti, a posebno za direktoricu škole iz koje je otpuštena zbog grubog kršenja zakona, je prst u oko svakom roditelju koji kani zaštiti svoje dijete od vjerskih, ideoloških ili bilo kojih drugih indoktrinacija. Dodatno, ovo je jasan dokaz da ministarka prosvjete za direktore imenuje svoje ideološke drugove, uprkos činjenici da su u ranijem preriodu kršili zakone i bili prepoznati kao najgori primjeri iz sistema obrazovanja. To potvrđuje i imenovanje Gorana Kikovića za novog direktora Doma učenika u Beranama, otvorenog podržavaoca i protagonistu četničkog pokreta, i nekoga ko je aktivno učestvovao u predlaganju imenovanja ulice u Beranama po osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću", navodi se u Šehovićevom saopštenju.

Podsjetio je da je konkretno Višnjićeva u kontinuitetu zloupotrebljavala djecu, prvo zadajući im da crtaju tobojke i objavljivanjem slika djece sa trobojkama na mrežama, a nakon toga koristeći direktnu komunikaciju sa djecom za promovisanje i nametanje svojih religijskih uvjerenja, što je zakonom zabranjeno. Zbog svega navedenog, a što je predočeno i u disciplinskom postupku, Višnjić je uklonjena iz prosvjete kao sraman primjer zloupotrebe najmlađih.

"Ovo imenovanje je zato klasična i otvorena provokacija svim građanskim snagama. Pitanje je samo: do kad će građani odlučiti da trpe ovakva poniženja, a naša je procjena, ne još dugo. Dodatno, vjerujem da će direktori koji su smijenjeni, a među kojima su i najsvjetlije tačke našeg obrazovnog sistema, pokrenuti postupke za provjeru zakonitosti svojih razrješenja, budući da su uklonjeni bezobrazno, revanšistički i praktično bez ikakvih suvislih obrazloženja: upravo onako kako sam od početka upozoravao", istakao je Šehović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније