Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2021. 12:12 >> 12:13
4

PRAVA CG

Nije demokratija slijepo poslušništvo

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević iz nastupa u nastup, demonstrira kako on doživljava demokratiju i smatra da odbornici moraju na svaku temu misliti i glasati bespogovorno kako on kaže, u suprotnom riječ je o navodnom izdajništvu, a evo sada drznuo se i da pođe korak dalje, pa da to tretira kao legitimisanje DPS-a, naglašavaju u reagovanju Prave Crne Gore.

Kako dodaju, ako misle u budvanskom DF-u da je demokratija slijepo poslušništvo, čak i u sopstvenoj partiji, a da i ne govorimo o predizbornoj koaliciji, onda se moraju naviknuti na različita mišljenja, zdravu komunikaciju između političkih subjekata, tolerantnost i zdravu kritiku.

"Kako gospodin Carević doživljava demokratiju najbolje pokazuje njegova izjava da će, zbog različitog glasanja, da 'prevaspitava'. Prevaspitavati možete samo u Vašoj kući, možda i u Vašoj partiji, ali dalje od toga, nećete, niti možete. Više puta smo rekli i ponovićemo: cijenimo Vaš doprinos u oslobađanju Budve, ali morate znati da niko od nas, pa ni Vi, nije dominantno zaslužan za oslobađanje. Zato kada se gordite i želite da 'prevaspitavate' znajte da Vam to kod nas neće proći, jer građani Budve i cijele Crne Gore znaju odlično ko nam je donio slobodu", navodi se u saopštenju Prave CG.

Kako objašnjavaju nijesu "molili da budu na listi", već od samog starta razgovora o formiranju koalicije Prava Budva nije pristajala na Carevićev samovoljni pristup. Pripremali su se i za samostalni nastup, ali su ipak, na kraju, samo zbog višeg cilja, odbrane svetinja, prihvatili koaliciju, iako nezadovoljni njihovim odnosom prema kolegama i ideološkim saborcima.

"Ne kajemo se zbog toga, drago nam je što smo bili dio zajedničke liste, ali smo zbog višeg cilja i borbe protiv kriminogenog DPS-a stavili po strani sva nezadovoljstva i potpuno čisto i iskreno stupili u zajedničku borbu. To, gospodine Careviću, ne znači da danas treba da budemo, kako biste Vi željeli, bilo čije sluge. Predizborna koalicija u borbi za očuvanje svetinja, ne znači, kako to Vi zamišljate, bespogovorno vječno sluganstvo. Mi smo slobodni ljudi, potpuno posvećeni istini, pa ako ste se nadali da nećemo govoriti istinu na sve teme od važnosti za građane Budve, prevarili ste se. Sramota je, makar u kontekstu Prave Budve, i pomisliti dovoditi u vezu sa DPS-om. Vi ste, kada nas već vučete za jezik, postali multimilioner u eri DPS-a, kada brojni naši i Vaši članovi, narod Crne Gore, nijesu mogli ni da se zaposle. Ko je legitimisao DPS? Vi, koji ste sve što imate stekli u Marovićevoj Budvi, ili mi? Ako ste mislili da će Vam srpstvo biti zaklon za sve, prevarili ste se. I mi smo Srbi, ali to ne zloupotrebljavamo, niti smatramo da ta vječna kategorija naše duše smije biti perfidni zaklon za prizemne ovezemaljske stvari", naglašavaju u Pravoj.

Poručuju da će Prava Budva uvijek podržati Carevića za dobre stavri, kako su to i ranije činili, ali neće biti ničiji poslušnik, do poslušnik istine i građana Budve.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније