Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

07. 07. 2021. 13:33   >>  13:33 1

U POSJETI UK

Krivokapić se danas sastaje sa Džonsonom

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastaće se danas sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, u okviru dvodnevne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Krivokapić se utorak, prvog dana radne posjete UK, sastao sa državnim ministrom za imigraciju i buduće granice Ministarstva unutrašnjih poslova Kevinom Fosterom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je ocijenio da crnogorska granica nije dobro obezbijeđena i da je kao takva pogodna za razne vrste kriminala, i dodao da je podrška UK u dijelu upravljanja granicama veoma značajna za Crnu Goru.

Krivokapić se u utorak sastao i sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom i državnom sekretarkom u Ministarstvu odbrane UK, Anabel Meknikol Goldi.

Volas je, kako je saopšteno nakon sastanka, poručio da će UK pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je posjeta Krivokapića UK važna za obezbjeđivanje nastavka britanske podrške reformskom procesu Crne Gore i za razmjenu mišljenja o bezbjednosnim izazovima i aktuelnostima na Zapadnom Balkanu, Evropi i na globalnom planu.

„Posjeta predstavlja potvrdu sve intenzivnijeg političkog dijaloga koji dvije zemlje razvijaju, ali je ujedno i prilika za pokretanje tema od obostranog interesa i razmjenu iskustava o načinu ostvarivanja strateških ciljeva“, navodi se u saopštenju.

U delegaciji Vlade su, pored premijera, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније